avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comodat bun mobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comodat bun mobil

Buna ziua.
Ma tot lovesc de contractul de comodat, se pare... Sotul meu trebuie sa plece din tara cu masina care este luata pe firma(firma altcuiva). Notarul i-a spus ca trebuie sa faca doar un comodat pentru ea, nu este necesara procura notariala.
Puteti sa imi spuneti daca difera fata de un contract de comodat pentru un bun imobil ( am un astfel de contract si l-as putea folosi ca exemplu, de aceea intreb). Si daca da, unde ar fi diferentele importante ?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 16:19, 12 Noiembrie 2008
Contractul de comodat se incheie in forma consensuala , solo consensu , fara vreo alta formalitate .
Deci acordul dvs , in calitate de comandant , si al sotului , in calitate de comodatar , este necesar si suficient in vederea incheierii acestui contract .Este , de asemenea , un contract real , este necesara remiterea efectiva a bunului .
Fie ca acest contract are ca obiect un bun imobil , sau un bun mobil , clauzele contractuale sunt similare , in special cele de incetare , eventual pactele comisorii , care limiteaza , sau chiar inlatura rolul in pronuntarea rezilierii acestui contract .
Intr-adevar , contractul de comodat avand ca obiect un bun imobil poate avea inserate anumite clauze cu privire la destinatia de utilizarea a acestuia
nu este necersara cerinta multiplului exemplar , intrucat nu este vorba despre un contract sinalagmatic , bilateral , ci unul unilateral /
[ link extern ]

Il puteti utiliza pe cel pe care l aveti ca model , adaptandu -l la rigorile dvs .
Succes !
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Actul nu cred ca trebuie facut la notar, oricum... Si e necesara procura, nu neaparat si comodat...
Amandoua nu strica, dar procura e necesara pentru ca firma in cauza sa-si dea acordul ca sotul sa iasa cu ea din tara. Daca e in leasing, e nevoie si de procura firmei de leasing...
Deci este nevoie si de procura, dar nu neaparat notariala?
Sau comodatul este suficient?
Va multumesc
cls a scris:

Deci este nevoie si de procura, dar nu neaparat notariala?
Sau comodatul este suficient?
Va multumesc


Întrebarea asta trebuie pusă celor de la poliţia de frontieră. De ei se va lovi soţul dumneavoastră la ieşirea din ţară.
Eu aş accepta o simplă delegaţie din partea firmei-proprietar. Cu semnătură şi ştampilă. Da' ăsta-s eu. Poliţia de frontieră e alţii.

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie intre 2 persoane AndreiIlie AndreiIlie Buna ziua.Ma intereseaza un model de conventie civila intre 2 persoane pentru inchiriere.Cele 2 persoane sunt proprietare ale unui spatiu comercial(garsoniera) ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat sau declaratie de sediu? anighe anighe Buna ziua Doresc sa infiintez o asociatie ONG. Unul dintre membrii fondatori pune la dispozitie apartamentul sau pentru sediul social. In acest caz este ... (vezi toată discuția)
Comodat auto inmatriculat in strainatate oti oti in cazul decontarii cheltuielilor cu deplasarea la serviciu pentru un salariat ,daca autoturismul utilizat de acesta(pentru care se vor deconta cheltuielile) ... (vezi toată discuția)