in cazul decontarii cheltuielilor cu deplasarea la serviciu pentru un salariat ,daca autoturismul utilizat de acesta(pentru care se vor deconta cheltuielile) este proprietatea altei persoane fizice straine ,autoturismul fiind inmatriculat in alta tara Ue si salariatul are doar procura notariala pentru a-l putea conduce cum procedez?( contractul de comodat intre firma care deconteaza cheltuielile si salariat,fiind un accesoriu al contractului de munca al salariatului ) M-am gandit sa semneze contractul de comodat si proprietarul si salariatul ca sa am dovada acordului proprietarului.
Eu am gasit urmatoarea prevedere in normele metodologice ale C.fiscal la punctul 38: "sunt cheltuieli deductibile de exemplu:..(al 21-lea aliniat) :-cheltuielile cu functionarea si intretinerea bunurilor care fac obiectul unui contract de comodat potrivit intelegerii din contract pentru partea aferenta utilizarii in scopul afacerii" deci fara a se mentiona ceva privitor la forma actului
Comodat bun mobil
cls
Buna ziua.
Ma tot lovesc de contractul de comodat, se pare... Sotul meu trebuie sa plece din tara cu masina care este luata pe firma(firma altcuiva). Notarul ... (vezi toată discuția)
Conventie
Maria Claudia
Buna ziua,
As avea si eu o nelamurire ca sa ii spun asa: S.C. X detine un autoturism care este folosit in scop de taxi. Acum, Y vrea sa cumpere acest ... (vezi toată discuția)