avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... comodat auto inmatriculat in strainatate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

comodat auto inmatriculat in strainatate

in cazul decontarii cheltuielilor cu deplasarea la serviciu pentru un salariat ,daca autoturismul utilizat de acesta(pentru care se vor deconta cheltuielile) este proprietatea altei persoane fizice straine ,autoturismul fiind inmatriculat in alta tara Ue si salariatul are doar procura notariala pentru a-l putea conduce cum procedez?( contractul de comodat intre firma care deconteaza cheltuielile si salariat,fiind un accesoriu al contractului de munca al salariatului ) M-am gandit sa semneze contractul de comodat si proprietarul si salariatul ca sa am dovada acordului proprietarului.
Cel mai recent răspuns: oti , utilizator 15:18, 29 Noiembrie 2008
Da, mi se pare solutia corecta, numai ca contractul de comodat va trebui sa fie in forma autentica.
imi puteti spune unde este prevazuta forma autentica? in codul fiscal? este legata de deductibilitate?
Da, un coleg economist va poate da mai multe amanunte.
Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2008
Florian Turlete, Avocat
Eu am gasit urmatoarea prevedere in normele metodologice ale C.fiscal la punctul 38: "sunt cheltuieli deductibile de exemplu:..(al 21-lea aliniat) :-cheltuielile cu functionarea si intretinerea bunurilor care fac obiectul unui contract de comodat potrivit intelegerii din contract pentru partea aferenta utilizarii in scopul afacerii" deci fara a se mentiona ceva privitor la forma actului
Nu se cere nici in prezent si nici nu s-a cerut vreodata forma autentica la contractul de comodat.
Este suficient un document sub semnatura privata.

Si este suficient sa semneze proprietarul si firma, comodantul si comodatarul.

Utilizatorii nu au nici o relevanta, utilizator poate fi orice salariat al firmei. Nu are nici o calitate sa
semneze comodatul.

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Comodat bun mobil cls cls Buna ziua. Ma tot lovesc de contractul de comodat, se pare... Sotul meu trebuie sa plece din tara cu masina care este luata pe firma(firma altcuiva). Notarul ... (vezi toată discuția)
Conventie Maria Claudia Maria Claudia Buna ziua, As avea si eu o nelamurire ca sa ii spun asa: S.C. X detine un autoturism care este folosit in scop de taxi. Acum, Y vrea sa cumpere acest ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat domeniu web meyer meyer Buna ziua, intrebarea este legata de contractele de comodat, vreau sa transmit dreptul de folosinta al unui domeniu web al carui proprietar sunt, firmei la ... (vezi toată discuția)