avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... conventie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

conventie

Buna ziua,

As avea si eu o nelamurire ca sa ii spun asa: S.C. X detine un autoturism care este folosit in scop de taxi. Acum, Y vrea sa cumpere acest autoturism in rate pe o perioada de 3 ani si sa foloseasca si licenta de taxi,(nu sa o cumpere), tot 3 ani, licenta care este pe firma la fel ca si autoturismul, de altfel.Ce poate interveni intre cei doi ca dupa 3 ani autoturismul sa intre in proprietatea lui Y, fara sa declare proprietarul autoturismului la administratia financiara , toate cele ? Se poate incheia o conventie sau un antecontract de vanzare-cumparare cu privire la autoturism, act care sa ramana intre cei doi? Va mutumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:20, 27 Mai 2009
Se poate incheia un antecontract de vanzare-cumparare, specificandu-se ca va incheia contractul de vanzare cumparare in momentul achitarii integrale a pretului.
Atat antecontractul , cat si actul de vanzare cumparare se pot incheia solo consensu , prin simplu acord de vointa al partilor contractante , fara vreo alta formalitate (ca acte sub semnatura privata.)
Da, ok, e corect ce spuneti dvs., dar proprietarul nu vrea sa treaca numele societatii in contract, (antecontract), avand in vedere faptul ca masina e luata pe firma, ci vrea sa apara doar el,persoana fizica ce transmite autoturismul si nu firma care este proprietara autoturismului. Ca zice ca daca pune numele societatii o sa fie nevoit sa declare in contabilitate si alte cele. Cum se poate proceda intocmai? Va multumesc.
Mda...el fuge de responsabilitate si sa nu dea declaratii in contabilitate. Bine gandit din punctul lui de vedere....
Poate este mai indicat sa faceti un contract de comodat....iar banii pe care ii dati sa fie dati sub forma de imprumut, cu inscris sub semnatura privata....si la finalul celor 3 ani, faceti actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare apartament nosugar nosugar Buna ziua. Doresc sa achizitionez un apartament, insa in momentul de fata nu detin intreaga suma de bani, putand sa ii scot din banca peste cateva saptamani. ... (vezi toată discuția)
Achizitie imobil- modalitate de plata sergiu_ionescu sergiu_ionescu am si eu o problema va rog frumos si daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o parere ! vreau sa achizitionez un apartament de 27 de mii de euro iar eu am ... (vezi toată discuția)
Indiviziune mostenire ninasave ninasave Buna ziua Doi frati au in indiviziune o casa cu terenul aferent si o suprafata de teren arabil intravilan.Unul dintre frati locuieste in casa iar celalalt nu ... (vezi toată discuția)