avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conventie intre 2 persoane
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conventie intre 2 persoane

Buna ziua.Ma intereseaza un model de conventie civila intre 2 persoane pentru inchiriere.Cele 2 persoane sunt proprietare ale unui spatiu comercial(garsoniera) care in urma partajului a revenit 50-50% fiecareia.In momentul de fata persoana care detine firma care isi desfasoara activitatea in spatiu plateste chirie peroanei celelalte. As dori cat mai repede posibil un model de conventie intre parti pentru chirie si un model de chitanta aferent acestei conventii.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:49, 16 Februarie 2009
Contractul de inchiriere se poate incheia , solo consensu , numai prin acordul de vointa al partior contractante, fara vreo alta formalitate.

Atentie , insa , la continutul contractului , la clauzele contractuale ale actuia, intrucat contractul reprezinta legea partilor.
Va pun la dispozitie un contract tip , standard , pe care , dvs , in temeiul vointei dvs , il puteti adapta la realitatile de fapt concrete .
Puteti insera, de asemenea , clauze contractuale cu privire la sanctiunea rezilierii , acele pacte comisorii care limiteaza sau chiar inlatura rolul instantei in pronuntarea /constatarea acestei cauze de ineficacitate.

[ link extern ]
Puteti apela la un specialist pt redactarea acestuia in conformitate cu rigorile dvs.
e necesara respectarea cerintei multiplului exemplar , a dublului exemplar in acest caz , intrucat suntem in prezenta unui contract sinalagmatic , bilateral.

Mai mult , acesta trebuie inregistrat la administratia financiara, in termen de 15 zile de la incheiere.


Succes.
Ultima modificare: Luni, 16 Februarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comodat bun mobil cls cls Buna ziua. Ma tot lovesc de contractul de comodat, se pare... Sotul meu trebuie sa plece din tara cu masina care este luata pe firma(firma altcuiva). Notarul ... (vezi toată discuția)
Cum inchei un contract de inchiriere si ce urmeaza ContSters115447 ContSters115447 am infiintat o firma si urmeaza sa inchiriez un spatiu comercial .Doresc sa stiu daca se incheie la notar ,unde se declara pe urma de mine ,asociat unic sau de ... (vezi toată discuția)
Vinzare cumparare teren albulescu albulescu Buna ziua,as dori daca se poate sa stiu care este baza legal intr-un contract de v/c teren intre o SC si o persoana fizica unde SC este cumparator daca SC nu ... (vezi toată discuția)