avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare in timpul concediului postnatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare in timpul concediului postnatal

Societatea la care sunt angajata din 2010 a depus o cerere de insolventa in decursul acestei luni. Eu sunt inprezent in concediu postnatal. Am inceput concediul prenatal in 15.12.2011. Cele 126 de zile de concediu le-as termina prin aprilie, cand aveam de gand sa cer suspendrea contractului pentru a incepe cei 2 ani pentru cresterea copilului. Fostilor mei colegi li se inchid Contractele de munca. Mie mi s-a propus sa cer incetarea Contractului de munca pe 29.02.2012 si sa fiu angajata la alta firma (care este de acord) cu data de 01.03.2012 pentru a putea aduce in continuare Concediile medicale si a fi platita pana in Aprile. Intrebarea mea este daca se poate legal sa ma angajez undeva si sa aduc Concediu medical, fara sa lucrez, practic,nici o zi in firma respectiva.
Cel mai recent răspuns: Teodora_S , utilizator 15:00, 24 Februarie 2012
nu trebuie sa efectuatia obligatoriu cele 126 zile. puteti intra in crestere si ingrijire copil dupa 42 zile de la data de nastere a copilului
Cele 42 de zile se fac in martie, cand firma nu mai functioneaza.
ok. fiind in concediu medical nu va poate inceta contractul si nici d-voastra nu puteti sa cereti incetarea contractului
De unde ati dedus ca salariatul care este in concediu medical nu poate solicita incetarea raportului de munca?

Daca firma este in insolventa, sunt incidente prevederile art.60 alin.2 C.mun. care prevad concedierea pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii.
Incetez raoportul de munca pe 29.02 la prima firma. Ma pot angaja la a doua firma cu 01.03 chiar daca urmeaza sa le duc Concedii medicale pana in aprilie? Ei pot face legal asta?

Alte discuții în legătură

Continuitate munca silvia99 silvia99 va rog frumos - un angajat isi incheie activitatea la o societate in 29.02.2012, pentru a exista continuitate in munca, angajarea la o noua societate trebuie ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru crestere copil OanaBocancea OanaBocancea Buna ziua, am o nelamurire in legatura co zilele de concediu medical pentru suspendarea unui contract de munca pentru concediu de ingrijire a copilului si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ALEXANDRANICOLETA ALEXANDRANICOLETA Buna ziua!Am nascut in data de 28 01 2019!Momentan sunt in concediul celor 126 de zile pre si posnatal!As dorii sa stiu cand pot depunde actele pt indemnizatie ... (vezi toată discuția)