avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale nou asociat in firma cu administrator unic.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

nou asociat in firma cu administrator unic.

Buna ziua! Puteti sa imi spuneti ce acte am nevoie pentru intrarea unui asociat intr-o firma cu asociat unic. Mentionez ca noul asociat este cetatean din republica moldova.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 15:24, 28 Februarie 2012
sint doua cai:, va spun din proprie experienta
1. asociatul unic cesioneaza din partile sale sociale celui care va intra, dar procedura este mai lunga , vreo 60 de zile, pt. ca mai intii cei de la registru vor trimite pt.publicare in M.of., cu termen pt. opozitie ....
2. prin decizie asociat unic se majoreaza capitalul social si se introduce in firma noul asociat care va depune la banca suma majorata, apoi cu certificat de la banca si alte acte la registru.
Cit % va primi noul asociat?
Sunt corecte solutiile indicate de @eugen82, gasiti documentele necesare pe site-ul onrc.ro - formalitati - persoane juridice, pct. 29 sau 31, dupa caz.
Pt eugen 82: se poate majora capitalul prin aducerea unui aport de 70 % de catre asociatul care intra in societate, fara sa intervina obligatia de publicare pe 30 zile in M.Of. pt opozabilitate? Tocmai asta vreau si eu, sa aduc un asociat nou in societate, care sa detina mai mult sau egal cu 50 %, dar sa gasesc varianta cat mai scurta si ma gandeam tot la majorare. Dar vreau sa stiu sigur. Multumesc mult!
da, se poate, daca intra prin majorare indiferent cit , si 1% , nu se mai trece prin procedura cu publicarea m.of., veti avea incheierea de registru in cele vreo 3-5 zile obisnuite, cu certitudine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune si majorare capital social cu aport popescu_car popescu_car Am mare nevoie de ajutor. Am asociat unic care iese si intra altul tot ca asociat unic care pe langa capitalul social de 200 ron vrea sa aduca un utilaj de ... (vezi toată discuția)
Mai multe cesiuni eugen82 eugen82 intr-un srl cu doi asociati unul cedeaza partile sale celuilalt, iar apoi cel ramas cedeaza o parte din partile sale unui tert. sint doua contracte de cesiune ... (vezi toată discuția)
Capital social srl carmen.rusz carmen.rusz Care este cadrul legal de majorare capital social prin includere de inca un asociat (vezi toată discuția)