avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit banca

buna ziua,
sotul meu a aplicat un credit in anul 2008 pentru o terta persoana in val de 46000 lei.Pana in anul 2009 luna sept cred a achitat lunar iar de atunci pana astazi nici un leu.In aprilie 2010 fiind somati de firma de recuperare (banca trimisese dosarul la firma de recuperare)am achitat noi suma de 8000 lei catre acea firma. De atunci ne tot someaza sa achita banii. Intrebarea este daca exista posibilitatea ca banca sa ne execute silit sau sa puna poprire pe pensia de invaliditate a sotului (care s-a imbolnavit din acesata cauza) avand in vedere ca noi nu putem sa achitam acest credit?Mentionez ca imobilul care l-am avut l-am vandut fiului nostru in anul 2010 luna mai,cu clauza uzufruct.
mentionez ca bunul imobil care l*am vandut fiului meu a apartinut parintilor sotului meu, care au decedat acum 10 ani,l-am mostenit prin partaj si succesiune intre cei 3 copii ai defunctilor. bunurile mobile care au apartinut defunctilor pot fi executate, ele nu apar in actul de mostenire.
va multumesc.
Putin probabil sa caute si sa gaseasca bunuri mobile ale defunctilor si chiar daca ar gasi bunuri de valoare care ar merita o actiune, trebuie intai sa ceara partaj intre mostenitori.
In privinta imobilului, nu e o certitudine ca vor actiona in judecata pt revocarea actului, cu atat mai putin ca vor castiga.
vor cauta la cartea funciara in arhiva electronica si fara acordul proprietarului?
daca da , in baza carui temei.
Cartea funciara e un registru public la fel si Arhiva
Extras de carte funciara de informare poate fi cerut de catre oricine, pe baza unei cereri si a buletinului de identitate la fel si de la arhiva, se face cerere pt obtinere informaţii din baza de date a arhivei electronice;
am uitat sa mentionez faptul ca la data obtinerii creditului, sotul meu figura si figureaza in evidentele spitalului de psihiatrie cu diagnosticul de *tulburari de personalitate *avand si carnet de dispensarizare.
cu ce ma pot ajuta aceste documente tinand cont ca creditul nu a fost facut pt familia mea?

[editat scris cu majuscule]

unde pot sa ma informez daca dosarul a fost trimis la judecatorie ,ca nu mai locuim in adresa din buletin din mai 2008 si am fost in imposibilitatea primirii de somatii sau citatii, avand in vedere ca nici noii proprietari ai apartamentului pe care lam vandut in anul 2010 luna mai nu ne-a instiintat.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Debitor decedat, fara masa succesorala, cu act v-c imobil revocat paulian catinf catinf Buna ziua. Intr-un dosar de executare, debitorul are infiintata o poprire pe venit (pensie). Singurul bun urmaribil, un imobil, este instrainat prin v-c cu ... (vezi toată discuția)
Executare credit ipotecar adrianaadriana adrianaadriana Buna ziua, care este procedura de executare a unui credit ipotecar? in momentul de fata am conturile poprite si nu am primit nici o notificare in acest ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil pentru un credit de nevoi personale fara ipoteca Dori17 Dori17 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema pe care o am cu un imprumut al unei rude pe care am girat-o. Debitorul nu si-a mai achitat ratele la ... (vezi toată discuția)