avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plata cheltuielilor de judecata si pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plata cheltuielilor de judecata si pensia alimentara

Fostul sot a inaintat doua actiuni pentru obtinerea custoriei copilului pe care le-am castigat eu.A fost obligat la plata cheltuielilor de judecata in valoare de 15 mil.Acesta ,imediat cum a sosit Hotararea ,a inceput sa achite cate 1 mil. pe luna.Va intreb este corect? In ritmul asta voi recupera banii intr-un an si 3 luni ,bani pe care in fond i-am platit cu destule sacrificii pe toti odata,privandu-mi copilul de multe ,pentru a plati avocatii.Ce metoda exista ca aceasta suma sa poata fi recuperata intr-un mod mai rapid??Multumesc!
Apelati la serviciile unui executor judecatoresc!
Deci sa inteleg ca,doar executorul judecatoresc poate stabili termenul de plata ?
Executorul judecatoresc poate sa va obtina cheltuielile de judecata intr-un timp mai scurt prin procedura executarii silite.Contactati un executor judecatoresc si veti obtine toate informatiile necesare.
Parerea mea este ca fostu dvs. sot a procedat cu buna credinta incepand sa va achite 100 ron/luna din cheltuielile de judecata.Probabil ca atat poate sa va dea in acest moment.
Contactati-l si incercati sa il convingeti pe cale amiabila sa va dea lunar o suma mai mare.Explicatii si motivele!
Daca veti apela la executorul judecatoresc veti plati taxe si onorarii (pe care ulterior le veti recupera tot de la "sot").
Da' de ce a procedat asa de bine? Cand a introdus actiune nu a stiut ca ar putea pierde? Si ca ar putea plati cheltuieli?
Trebuia sa stie, asa incat, atata timp cat nu a cerut plata in rate a lor din proces, nu are decat sa suporte tot odata... Ca nu l-a obligat nimeni sa ma dea in judecata fara temei...
Eu am putut sa dau aproape tot odata?
Eu l-as notifica si i-as spune acolo frumos ca am hotararea, ca-l pun in intarziere si-mi datoreaza si dobanda legala de la data de azi, ca daca nu-mi plateste restanta de x lei in termen de z zile, merg la executor si la avocat, dau avans si apoi el ii va plati si pe aia. Si de la 1500 de lei va ajunge la 3-4000.
Vedeti ce spune.
Daca nu functioneaza, mergeti la executor.
De trei ani fostul sot ma plimba prin procese ,sunt satula ,datoare pana peste cap acum am ajuns sa muncesc in Italia si sa fiu nevoita sa stau departe de copilul meu pentru a-mi putea achita datoriile de la procese nemaivorbind de faptul ca acest tata binevoitor care a inceput achitarea sumei de 1 mil.a procedat in felul urmator Avand de plata pensia alimentara 15oo.ooo a trimis 1000 pentru plata cheltuielilor de judecata iar pe alt cupon 500 pentru pensia alimentara.Deci el se joaca pur si simplu cauta metode de a ma face sa ajung iar prin procese ,scuzatima dar urasc asta ,ce fac toata viata o sa umblu pe salile judecatoriiilor??El nu are nici o grija dar eu am un copil de crescut si mai mult de atat vreau sa -l cresc frumos si in liniste

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara petronela25 petronela25 Acum 2 ani am avut proces cu fostul meu \"sot\" pentru incredintarea minorului,proces pe care l-am castigat.Problema este ca tatal copilului a fost obligat sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot sã-mi recuperez bani daþi ca avans la un precontrac de vãnzare cumpãrare mefi mefi Bună ziua ,doresc să vă atrag atenţia cu un subiect la care a-şi dori un răspuns cât mai urgent dacă se poate. În urmă cu doi ani de zile am ... (vezi toată discuția)
Tranzactie incheiata la divort_nerespectare monyadi monyadi buna ziua, in luna iulie s-a pronuntat divortul. as dori sa va intreb cum sa procedez in cazul in care fostul sot nu respecta o specificatie din tranzactia ... (vezi toată discuția)