avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzatie furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzatie furt

buna ziua,

o situatie mai delicata, sunt angajat al unui supermarket si atat eu cat si colegii din cauza salarului de mizerie mai obisnuit sa ne servim cu anumite produse din depozit. Azi am aflat ca timp de 3 luni a fost montata o camera de supraveghere ascunsa intr-un detector de miscare in depozit si se asteapta analiza imaginilor. Ce putem risca, avand in vedere ca nu au existat pana acum camere in depozit si nici nu este semnalat aces lucru cum este in incinta magazinului sau in casierie/seif prin mentiunea "incapere supravegheata video". Si mai mult chiar daca pe camera se vede ca introducem in buzunar un prodfus la iesire din schimb trecem prin filtru paza unde suntem veriifcati, daca ei nu au descoperit acele produse asupra noastra se mai pot lua masuri legale?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:33, 25 Februarie 2012
Este vorba tot despre infractiunea de furt califica prev.de art.208-209 ,cel putin , lit.a(mai multi autori) din c.pen. , in forma continuata prev.de art.41 al.2 c.pen , iar pedeapsa prevazuta de lege este de la 3 ani la 15 ani inchisoare.
Recomandabil ar fi sa platiti contravaloarea marfii sustrase care ar constitui o circumstanta atenuanta si sa recunoasteti savarsirea faptelor , urmand ca in conformitate cu disp.art.320 ind.1 c.pe.pen limitele pedepsei sa fie reduse cu 1/3 (1n la 5 ani inchisoare)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de pe camp adipan91 adipan91 Buna ziua. Un prieten al meu a vazut pe un camp niste stupi de albine nepaziti si a furat si el 4-5 stupi. Proprietarul a fost la politie si a aflat ca el a ... (vezi toată discuția)
Furt din autoturism - pedeapsa pentru complice perfectlemon90 perfectlemon90 am participat la un furt din autoturism pe timp de noapte in care eu sunt doar complice!nu eu am sustras bunurile din masina!ce pedeapsa pot primi.sunt la ... (vezi toată discuția)
Furt calificat B. Elena B. Elena Buna seara, As avea nevoie de putin ajutor in legatura cu doua cazuri. Ambele se clasifica la categoria furt. In primul caz este vorba de furt calificat, ... (vezi toată discuția)