avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... lichidare societate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

lichidare societate

buna ziua, dupa falimentul unei societati ce se intampla cu bunurile acesteia (respectiv terenurile)?ajung in patrimoniul comunei?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: simonik2011 , utilizator 19:07, 24 Februarie 2012
se vinde tot, se plateste pasivul si, daca ramane ceva, se distribuie actionarilor
multumesc pentru raspuns, as mai avea o nelamurire daca un teren al unei societati a fost vandut inainte de faliment fara a incheia un act autentic ,actualul proprietar care era si administrator la acea societate pe cine ar trebui sa cheme in judecata pentru a constatarea intervenirii vanzarii cumpararii terenului?
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
simonik2011, utilizator
Cu cat timp inainte este facuta pretinsa vanzare?
Oricum nu are pe cine sa cheme in judecata pentru ca nu va putea sa dovedeasca faptul ca e o vanzare de buna credinta, avand in vedere calitatea sa in societate.
Oricum tranzactiile bunurilor imobile sunt valabile doar in forma autentica.
La aceasta data, dupa intrarea societatii in procedura nici un judecator nu va admite ca sa "valideze o vanzare" in maniera descrisa.
vanzarea a fost facuta cu vreo 3 ani inainte de faliment, asadar nu mai este nici o posibilitate de a obtine dreptul de proprietate asupra acelui teren?ma gandeam la varianta de a chema comuna prin primar conform legii 215/2001, ce parere aveti?
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
simonik2011, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a face..sau..??? eu_craciun eu_craciun buna ziua, ''eliberarea unui act autentic care sa tina loc de titlu de proprietate'' poate fi obiectul unei actiuni sau ''obligatia de a face''?este vorba de o ... (vezi toată discuția)
Constatarea intervenirii vanzarii cumpararii? eu_craciun eu_craciun buna ziua, trebuie sa fac pana luni o precizare la actiune referitor la obiect si anume o sa precizez ca obiectul actiunii il reprezinta ,,constatarea ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde fara acte de proprietate? chrissrea chrissrea Am o problema in care va rog sa ma ajutati. Un lichidator vrea sa vanda terenul unei societati. Daca terenul nu este intabulat poate sa-l vanda? faptul ca s-a ... (vezi toată discuția)