buna ziua, ''eliberarea unui act autentic care sa tina loc de titlu de proprietate'' poate fi obiectul unei actiuni sau ''obligatia de a face''?este vorba de o precizare la actiune, initial era ''constatarea unui drept de proprietate'' dar d-na presedinte mi-a spus sa fac precizari cu privire la obiect.(luni am termenul :( )multumesc.
Acțiunea descrisă de dvs reprezintă o acțiune în constatare.
Mai precis, dvs cereți instanței de judecatăconstatarea intervenirii vânzării-cumpărării și pronunțarea unei hotărâri cere să țină loc de act autentic de vânzare cumpărare .
Atenție, din punctul meu de vedere, este nevoie să vă precizați acțiunea solicitând distinct cele două capete: constatare și pronunțare hotărâre, și să le susțineți ca atare.
este vorba de constatatarea dreptului de proprietate asupra unui teren, imi este necesara pentru intabulare, nu pentru vanzare, dar asa cum am spus instanta mi-a pus in vedere sa fac precizari cu privire la obiectul actiunii, deci in acest caz care este parerea d-voastra, sa precizez ca obictul actiunii este ''obligatia de a face'' sau ''pronunțarea unei hotărâri care să țină loc de act autentic''?sau altul?multumesc mult.
am cumparat in 1998 un teren de la o societate pe care o administram si nu am facut contract, din pacate, am doar factura.societatea a dat faliment, a facut lichidarea...in momentul asta nu mai exista...
Acum înțelegeți de ce v-am indicat ca obiect al acțiunii : constatarea intervenirii vânzării-cumpărării și pronunțarea unei hotărâri cere să țină loc de act autentic de vânzare cumpărare ?
Nu interesează pe nimeni ce faceți dvs cu terenul, constatarea intervenirii se referea la modul prin care ați dobândit dvs proprietatea, respectiv printr-o vânzare-cumpărare neconformă,a cărei existență se dorește a fi constatată de către instanță.
Oricum, vă sfătuiesc să vă angajați un avocat, cauza dvs nu este cea mai simplă.