avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obligatia de a face..sau..???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obligatia de a face..sau..???

buna ziua, ''eliberarea unui act autentic care sa tina loc de titlu de proprietate'' poate fi obiectul unei actiuni sau ''obligatia de a face''?este vorba de o precizare la actiune, initial era ''constatarea unui drept de proprietate'' dar d-na presedinte mi-a spus sa fac precizari cu privire la obiect.(luni am termenul :( )multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 19:17, 22 Februarie 2012
Stimat forumist,

Acțiunea descrisă de dvs reprezintă o acțiune în constatare.

Mai precis, dvs cereți instanței de judecată constatarea intervenirii vânzării-cumpărării și pronunțarea unei hotărâri cere să țină loc de act autentic de vânzare cumpărare .

Atenție, din punctul meu de vedere, este nevoie să vă precizați acțiunea solicitând distinct cele două capete: constatare și pronunțare hotărâre, și să le susțineți ca atare.

Cu stimă.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
andreigrigoriu, moderator
este vorba de constatatarea dreptului de proprietate asupra unui teren, imi este necesara pentru intabulare, nu pentru vanzare, dar asa cum am spus instanta mi-a pus in vedere sa fac precizari cu privire la obiectul actiunii, deci in acest caz care este parerea d-voastra, sa precizez ca obictul actiunii este ''obligatia de a face'' sau ''pronunțarea unei hotărâri care să țină loc de act autentic''?sau altul?multumesc mult.
eu_craciun, utilizator
Stimat domn,

Dar de ce doriți să vă constate instanța dreptul de proprietate? Citez: este vorba de constatatarea dreptului de proprietate asupra unui teren...

Detailați, vă rog.
am cumparat in 1998 un teren de la o societate pe care o administram si nu am facut contract, din pacate, am doar factura.societatea a dat faliment, a facut lichidarea...in momentul asta nu mai exista...
eu_craciun, utilizator
Stimat forumist,

Acum înțelegeți de ce v-am indicat ca obiect al acțiunii : constatarea intervenirii vânzării-cumpărării și pronunțarea unei hotărâri cere să țină loc de act autentic de vânzare cumpărare ?

Nu interesează pe nimeni ce faceți dvs cu terenul, constatarea intervenirii se referea la modul prin care ați dobândit dvs proprietatea, respectiv printr-o vânzare-cumpărare neconformă,a cărei existență se dorește a fi constatată de către instanță.

Oricum, vă sfătuiesc să vă angajați un avocat, cauza dvs nu este cea mai simplă.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatarea intervenirii vanzarii cumpararii? eu_craciun eu_craciun buna ziua, trebuie sa fac pana luni o precizare la actiune referitor la obiect si anume o sa precizez ca obiectul actiunii il reprezinta ,,constatarea ... (vezi toată discuția)
Drept civil - vanzare teren de doua ori ileana7 ileana7 Am cumparat un teren extravilat cu antecontract de mana in 2001, cand am platit pretul integral si am primit posesia terenului.Am depus o copie a ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare - cumparare neautentificat handsu handsu Cat timp isi pastreaza valabilitatea un contract de vanzare- cumparare al unui imobil scris doar de parti ? (vezi toată discuția)