avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept vizitare minor??Da,dar daca copilul sufera in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept vizitare minor??Da,dar daca copilul sufera in urma acestor vizite.....

In urma divortului copilul in varsta de 10 ani mi-a fost acordat mie,fostul sot si-a schimbat locuinta la un apartament pe aceiasi scara cu noi impreuna cu o fosta prietena de familie .Deja situatia e foarte dureroasa pentru copilul meu care este supus chinului de a-si vedea tatal impreuna cu cei 2 copii ai vecinei si normal la varsta ei nu intelege altefel decat ca acei copii ia furat tatal.Eu nu i-am interzis niciodata fostului sot sa-si vada copilul ,mai mult de atat chiar si in afara programului de vizita,dar cu toate ca l-am rugat sa fie atent cu copilul i-am explicat situatia ,el nu face decat sa il raneasca mai mult.Cand ia copilul il pune in contact cu noua lui familie (nemaivorbind de mediu,bautura,comportament ,limbaj)iar eu sunt subiectul principal al discutiilor dintre ei.Copilul revenind acasa i-mi relateaza cu durere toate acestea ,mai mult de atat i-si iubeste foarte mult tatal dar nu vrea sa-l supere spunandu-i ca nu mai vrea sa participe la intalnirile cu el impreuna cu noua lui familie.E legal si uman din partea mea sa nu-i interzic contactul cu tatal sau dar ce fac cu suferinta copilului meu??
Parerea mea este ca copii se inteleg bine intre ei.
Nu trebuie decat sa ii lasati singuri si vor gasi o cale de rezolvare.Asa sunt copii.:)
Cred ca ar fi bine sa ii lasati sa discute singuri.

avocat Claudiu Lascoschi
Stimata doamna,
sincer va felicit pentru puterea pe care o aveti de a indura asa ceva.=D> unele nu "indura" nici macar idea ca tatal copilului s-a despartit de ele #-o si atunci folosesc copilul ca arma de razbunare.
Da, sunt de aceeasi parere.Copiii trebuie lasati impreuna.Ei stiu foarte bine sa discearna binele de rau si sa-i separe pe cei care intr-adevar ii iubesc de cei care nu.
Nu chiar cred ca singurul subiect de discutie a "vecinei", cu fostul sot, sunteti dumneavoastra. Cred ca asa vi se pare.
Am si eu o situatie asemanatoare si sa stiti ca nu e chiar asa.Sa stiti ca in situatii din acestea copiii incearca sa se "puna bine" cu ambi parinti si "jongleaza" chiar si cu acest tip de comunicare( spune unui parinte una si celuilalt alta)pentru a obtine avantaje de tot felul din ambele parti.
Si eu am un copil de 10 ani(cel din fotografie) si stie foarte bine cum sa "jongleze" si sa abordeze parintii.
Va incurajez sa continuati sa rabdati si daca e nevoie sa indurati inconvenientele, de dragul si spre binele copilului.
Daca intr-adevar il iubiti, veti reusi.
va doresc succes.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2008
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Copilul meu are 10 ani iar copii vecinei :17 ani baiatul ,iar fata 19,diferenta este mult prea mare intre ei.Deja copilul meu remarca fapul ca atunci cand stau la masa impreuna toti se cearta pe cate beri beau mai mult ,cate cuceriri a facut baiatul ,cum a procedat sa bage o fata in pat,etc, chestii de genul asta,care pe mine ma ingrozesc ,deja fetita mea a inceput sa-mi puna intrebari cu privire la sex ,discutii pe care le aude in acea casa si nu le intelege inca.Faptul ca ei au un alt mod de educatie considerand ca un copil trebuie sa stie "de toate" ,indiferent de varsta ,e optica lor n-o comentez dar eu incerc sa-i dau o educatie in limita bunului simt ,a respectului si poate privesc educatia poate dintr-un unghi mai conservator.
Doamna, nu stiu daca la 10 ani nu trebuia deja sa cunoasca despre sex deja ... un copil intr-o lume cu alarmante sarcini la adolescenti... Alarmante ca numar, sunt cateva mii bune pe an, unele la copii de 11-14 ani...
In aceste conditii, cred ca la 10 ani, e normal sa stie, sa nu considere un subiect tabu, asa incat sa poata simti sa intrebe despre subiect de cate ori are o nelamurire. Caci curiozitatea a ucis pisica...
Unii adolescenti fac sex doar de curiozitate, ca nu stiu ce e si cu ce se mananca...

Stiu copil de 17 ani care, asa crescut nestiutor si conservator, nu intelegea nimic despre faptul ca un prof il tot lua in brate... in ora, pe culoar... Era mandru ca era placut... Cand i s-au deschis ochii, a avut un soc, i s-a facut rau, a vomitat...

Oricum, in afara conceptiilor mele despre cand ar trebui sa stie sau nu un copil despre sex, ii puteti inregistra (cu mare grija si atentie si, mai ales, cu stirea lor) pentru ca, eventual, sa folositi asta in negocieri cu ei sau, eventual, in instanta. Daca dv. considerati ca merita...

Probabil ca si cunoasterea mai ucide din cand in cand, dar din 2 rele...
Nu stiu, e doar o parere.
M.ionescu a scris:

Copilul meu are 10 ani iar copii vecinei :17 ani baiatul ,iar fata 19,diferenta este mult prea mare intre ei.Deja copilul meu remarca fapul ca atunci cand stau la masa impreuna toti se cearta pe cate beri beau mai mult ,cate cuceriri a facut baiatul ,cum a procedat sa bage o fata in pat,etc, chestii de genul asta,care pe mine ma ingrozesc ,deja fetita mea a inceput sa-mi puna intrebari cu privire la sex ,discutii pe care le aude in acea casa si nu le intelege inca.Faptul ca ei au un alt mod de educatie considerand ca un copil trebuie sa stie "de toate" ,indiferent de varsta ,e optica lor n-o comentez dar eu incerc sa-i dau o educatie in limita bunului simt ,a respectului si poate privesc educatia poate dintr-un unghi mai conservator.

In cazul dvs ar fi bine sa ii faceti o NOTIFICARE in scris in care sa ii precizati obiectiile cu privire la cele relatate.
Nu este bine pentru educatia minorului sa se intample asa.Mie imi pareti sa aveti dreptate.
Incercati cu notificarea si daca lucrurile vor continua asa atunci sigur ca se poate discuta despre un litigiu cu privire la drepturile si interesele supreme ale minorului.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Vizitarea minorului mary1970 mary1970 In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)
Re: audierea minorului cu varsta cuprinsa sub 10 ani.cedo? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Stie cineva cazul in care CEDO a considerat ca un minor indiferent de varsta trebuie sa fie vazut de judecator inainte de a se pronunta hotararea de ... (vezi toată discuția)
Help copiii, copii sustin ca nu vor sa mearga sorin2008 sorin2008 Va rog astept solutii nu mai stiu ce trebuie sa fac. Am divortat in octombrie 2008 si s-a stabilit dreptul de vizita in prima si a 3 saptamana din ... (vezi toată discuția)