avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... buna ziua
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

buna ziua

Buna ziua ,
Am un amic care a fost oprit acum ceva timp , de politie , si avea o alcolemiie de 0.12 .I s-a luat permisul . I s-au recoltat probe de sange , a platit 160 de lei la iml ( pt amble probe ) , si cand i-a venit rezultatul ,acesta a fost 0 . Normal , ar fi ca politia sa-i returneze permisul , nu ? Dumneavoastra ce credeti ?
Va multumesc ,
SIlviu
Asa ar fi normal.
Asta daca prietenul dumneavoastra a si contestat in termen procesul verbal de stabilire si sanctionare a contraventiei.
Multumesc pt raspunsuri !Nu a contestat nimic . A platit amenda , a platit iml-ul . Toata treaba s-a intamplat acum vreo saptamana-zece zile . Ma gandesc totusi ca , daca a iesit 0 , ar trebui sa-l primeasca inapoi fara alte probleme . Mai astept pareri sau poate a fost cineva implicat direct intr-un caz asemanator .
Multumesc ,
Silviu

Sau , faptul ca a facut prelevarea probelor de sange nu reprezinta vreun fel de contestatie ?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2008
Gabriela Mihai, Avocat
Nu, trebuie sa conteste procesul-verbal in termen de 15 zile. Vad ca mai are timp.
Procesul verbal nu e semnat si de el ? Il mai poate contesta ?La politie sau unde ? Multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2008
matzu, utilizator

Alte discuții în legătură

Am fost depistat conducand autoturismul sub influenta bauturilor alcoolice vxd vxd am fost depistat conducand auto sub influienta bauturilor alcolice.......peste 0,4 in aerul expirat iar in sange 1,.. si 1,..........prblema este urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Pastrarea probelor la iml timp de 15 zile somon somon Care este motivul pentru care probele de sange trebuie pastrate de IML timp de 15 zile? (vezi toată discuția)
Probe biologice...stabilirea alcoolemiei yomaryo yomaryo buna ziua va rog cineva priceput ..sa ma sfatuiasca si pe mine ce pot face in cazu meu.. pe data de 25.12.2011 am avut un incident minor cu masina ..alcool ... (vezi toată discuția)