avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... identitate vanduta
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

identitate vanduta

buna ziua,

cunosc o familie foarte modesta din toate p-ctele de vedere, si mare mi-a fost mirarea sa aud cele ce urmeaza:

o mama a 5 copii, fara scoala a fost pacalita sa vanda certificatul de nastere al fiicei ei unei alte rude acre aveau o fiica de seama fiicei ei pentru ca acestia din urma sa poata scoate copilul respectiv din tara. In prezent fiica celei pacalite are 22 de ani, nu are niciun act d eidentitate, nu apare evident ca fiind in romania. problema este ca vrea ca la momentul asta sa denunte totul numai ca fiica ei sa-si recapete identitatea si sa-si faca actele ca sa poata duce o viata normala, cu munca si familie. S-a adresat unei sectii de politie din Bucuresti, dar nimeni nu crede asa ceva, dar nici nu cerceteaza nimeni cazul.

Intrebare: Unde se poate adresa pentru demararea procedurilor?
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 18:40, 29 Februarie 2012
Sa depuna o sesizare la Corpul de control al Ministerului Administratiei si Internelor .. sa mentioneze in sesizare ca a depus deja o sesizare la Sectia x Politie care nu au demarat cercetarile in vederea clarificarii situatiei ... in registru de stare civila din vremea respectiva ar trebui sa apara mentiuni despre nasterea ei.
In paralel cu sesizarile pe care vi le-a indicat @freeelis, sa mearga la Evidenta Persoanelor de care apartine si sa isi spuna situatia.

Fiind persoana majora fara act de identitate, de acolo vor incepe demersurile pentru lamurirea situatiei si punerea in legalitate din punct de vedere al identitatii.
Daca nu pot stabili identitatea fetei, isi vor declina competenta Politiei si atunci vor incepe cercetarile.
Bun, dar cum au reusit cei in cauza sa-i faca fetei pasaport atata timp cat din acte ei nu erau parintii copilului? Cum au scos copilul din tara, numai pe baza certificatului de nastere? Ca doar nu aveau si cumparatorii certificatului acelasi nume cu copilul...Si le-a trebuit 22 de ani ca sa realizeze ca au fost pacaliti? Si pe ce baza s-a facut inscrierea copilului la scoala?
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2012
Justitiarul71, utilizator
Este o situatie care, daca e adevarata, va face valuri multe si va fi extrem de greu de rezolvat. Ii compatimesc pe toti cei implicati - ma refer la lucratori, atat pe cei de la evidenta cat si pe politisti.

:offtopic:
Am crezut pana acum ca cea mai grea speta de care am auzit a fost cea in care o sora mai mare in complicitate cu mama a luat certificatul de nastere al unei surori mai mici, si-a facut carte de identitate si a plecat in strainatate.
Insa asta o intrece cu mult.
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2012
Ares-3, moderator
am impresia ca e o prostie,oricine poate cere un certificat european de la primaria unde a fost inregistrat la nastere...eu am primit unul saptamana trecuta,a costat 3 lei...

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere international violeta-pinti violeta-pinti buna! as vrea sa stiu ce acte ii trebuie fiicei mele ptr a-si schimba certificatul de nastere romanesc, in unul international , in vederea casatoriei in ... (vezi toată discuția)
Acte de stare civila clariteea clariteea Fiica mea locuieste in concubinaj cu un roman de aprox, 8 ani in Spania. Acolo a nascut o fetita, acum are varsta de 6ani si 7 luni.Cand fiica mea a plecat ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara ramonadg ramonadg Am o fiica din prima casatorie careia ii platesc pensie alimentara in procent de 25 % din venitul realizat lunar - aprox 750 lei lunar. Prin hotarare ... (vezi toată discuția)