Buna ziua,
locuiesc cu mama intr-o casa dezbatuta prin mostenire cu inca doi frati(ei avand locuinta fiecare). deci fiecare are un mic drept de propritate(mama are mai mult de jumatate, iar o jumatate impartita la patru). as dori sa stiu daca mama poate sa-mi lase drept de mostenire total asupra casei sau doar a partii ei obtinuta prin dezbatere sau sa-mi vanda pe 1 leu partea ei de proprietate, inainte ca ea sa moara cumva sau sa-mi doneze(cum este mai bine?).
da, poate sa va vanda partea ei, dar nu toata proprietatea, aceasta probabil a fost si a tatalui, deci partea tatalui nu o poate vinde. Si apoi, o poate vinde dar nu pe 1 leu...eventual o poate face donatie.
faceam referire la faptul cum este mai bine pentru mine... unul din frati e mai avar dupa avere, este in stare sa ma lase pe drumuri(el sa-si ia portia) deci cum pot sa-l impiedic sa ma atace legal. si de vandut care poate fi o suma minima pentru a exista un contract de vanzare-cumparare.
multumesc mult...
Mostenire
chic36
Tatal meu a decedat acum un an mama fiind in viata . Suntem trei fratii, mama mea doreste sa mi lase mie partea ei de casa . Dupa decesul tatalui nu sa facut ... (vezi toată discuția)