avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteniri

Buna ziua,
locuiesc cu mama intr-o casa dezbatuta prin mostenire cu inca doi frati(ei avand locuinta fiecare). deci fiecare are un mic drept de propritate(mama are mai mult de jumatate, iar o jumatate impartita la patru). as dori sa stiu daca mama poate sa-mi lase drept de mostenire total asupra casei sau doar a partii ei obtinuta prin dezbatere sau sa-mi vanda pe 1 leu partea ei de proprietate, inainte ca ea sa moara cumva sau sa-mi doneze(cum este mai bine?).
Cel mai recent răspuns: alexyn , utilizator 13:06, 25 Februarie 2012
da, poate sa va vanda partea ei, dar nu toata proprietatea, aceasta probabil a fost si a tatalui, deci partea tatalui nu o poate vinde. Si apoi, o poate vinde dar nu pe 1 leu...eventual o poate face donatie.
faceam referire la faptul cum este mai bine pentru mine... unul din frati e mai avar dupa avere, este in stare sa ma lase pe drumuri(el sa-si ia portia) deci cum pot sa-l impiedic sa ma atace legal. si de vandut care poate fi o suma minima pentru a exista un contract de vanzare-cumparare.
multumesc mult...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare proprietate cu mai multi mostenitori EUXMIRA EUXMIRA In urma decesului tatalui meu, am dezbatut mostenirea adica imobil( casa veche din 1930) plus teren, cu mama si fratele meu. Mama are jumatatea ei plus 2/8, eu ... (vezi toată discuția)
Mostenire chic36 chic36 Tatal meu a decedat acum un an mama fiind in viata . Suntem trei fratii, mama mea doreste sa mi lase mie partea ei de casa . Dupa decesul tatalui nu sa facut ... (vezi toată discuția)
Va rog sfatuiti-ma!!! dreptul meu la mostenire?!?!? Audry Audry Buna ziua! Am mai explicat cazul acesta si nu prea am primit raspunsuri (de fapt cred ca n-am explicat bine). Situatie: tatal meu are un certificat de ... (vezi toată discuția)