avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare proprietate cu mai multi mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare proprietate cu mai multi mostenitori

In urma decesului tatalui meu, am dezbatut mostenirea adica imobil( casa veche din 1930) plus teren, cu mama si fratele meu. Mama are jumatatea ei plus 2/8, eu 3/8 si fratele 3/8. Dupa o perioada mama mi-a facut contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere pe partea ei de mostenire. Din cauza conflictelor dintre mama si fratele meu m-am gandit sa vand partea mostenita si sa o iau pe mama langa mine, mentionez ca locuiesc in alt oras. Pot vinde partea mamei si cea mostenita de mine, fara a-l implica pe frate, adica el sa ramana cu o parte de teren? Mentionez ca am facut si intabulare pe teren dupa dezbaterea mostenirii.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 17:15, 12 August 2012
Va impidica clauza se intretinere.
mostenirea est ein indiviziune . pana nu faceti partajul ca fiecare sa stie ce are in propritate nu puteti vinde nimic. partajul se paote face la notar , daca va intelegeti sau prin instanta daca nu va intelegeti
Multumesc!
Clauza de intretinere nu impiedica cu nimic, cu acordul creditorului obligatiei de intretinere sarcina , adica acea clauza, se muta pe un alt imobil, spre exemplu pe imobilul alta proprietate al debitorului obligatiei de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire gcolotin gcolotin Parintii au murit in 1997- mama, respectiv 1999-tata si am primit scrisoare de la primaria localitatii lor de domiciliu, la data de 8 martie 2013 precum ca am ... (vezi toată discuția)
Procedura notariala xculescu xculescu buna ziua, va rog un sfat in urmatoarea situatie: sotia a decedat, supravietuieste doar sotul si impreuna au 6 copii care vor sa deschida procedura succesorala ... (vezi toată discuția)
Succesiune Annarina Annarina Buna ziua. tatal meu a decedat de o luna. Impreuna cu fratele meu am decis ca facem succesiunea casei. As dori sa stiu daca e mai convenabil (atat financiar ... (vezi toată discuția)