In urma decesului tatalui meu, am dezbatut mostenirea adica imobil( casa veche din 1930) plus teren, cu mama si fratele meu. Mama are jumatatea ei plus 2/8, eu 3/8 si fratele 3/8. Dupa o perioada mama mi-a facut contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere pe partea ei de mostenire. Din cauza conflictelor dintre mama si fratele meu m-am gandit sa vand partea mostenita si sa o iau pe mama langa mine, mentionez ca locuiesc in alt oras. Pot vinde partea mamei si cea mostenita de mine, fara a-l implica pe frate, adica el sa ramana cu o parte de teren? Mentionez ca am facut si intabulare pe teren dupa dezbaterea mostenirii.
mostenirea est ein indiviziune . pana nu faceti partajul ca fiecare sa stie ce are in propritate nu puteti vinde nimic. partajul se paote face la notar , daca va intelegeti sau prin instanta daca nu va intelegeti
Clauza de intretinere nu impiedica cu nimic, cu acordul creditorului obligatiei de intretinere sarcina , adica acea clauza, se muta pe un alt imobil, spre exemplu pe imobilul alta proprietate al debitorului obligatiei de intretinere.
Dezbatere mostenire
gcolotin
Parintii au murit in 1997- mama, respectiv 1999-tata si am primit scrisoare de la primaria localitatii lor de domiciliu, la data de 8 martie 2013 precum ca am ... (vezi toată discuția)
Procedura notariala
xculescu
buna ziua, va rog un sfat in urmatoarea situatie: sotia a decedat, supravietuieste doar sotul si impreuna au 6 copii care vor sa deschida procedura succesorala ... (vezi toată discuția)
Succesiune
Annarina
Buna ziua. tatal meu a decedat de o luna. Impreuna cu fratele meu am decis ca facem succesiunea casei. As dori sa stiu daca e mai convenabil (atat financiar ... (vezi toată discuția)