avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua. tatal meu a decedat de o luna. Impreuna cu fratele meu am decis ca facem succesiunea casei. As dori sa stiu daca e mai convenabil (atat financiar cat si legal) sa merg la notar sau la judecatorie?
In plus ... fratele are niste vicii care ar putea sa ii dauneze canva. Adica sa nu instraineze partea lui de casa si sa ramana in strada. Ar fi legal ca eu sa fiu unic mostenitor si sa fac cu fratele meu o clauza de locuire in casa sau de intretinere? Mentionez ca nu doresc ca sa fie indepartat din locuinta, Acest lucru e pentru protectia lui.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:58, 31 August 2017
Pai oricum veti fi amandoi mostenitori in cote parti egale de 1/2 fiecare.
Deci unul fara celalalt nu puteti vinde.
Fratele dvs sufera de vreo afectiune?
Nu are o boala, dar are probleme cu alcoolul. Eu vredeam ca dupa intrare in posesie a succesiunii fiecare poate face ce vrea cu partea lui (inclusiv sa vanda).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, după dezbaterea moștenirii, fiecare poate dispune de cota de 1/2 care îi revine. Însă vorbim despre o cota ideală. Ceea ce inseamna ca daca fratele își vinde jumătatea, cumpărătorul va rămâne în indiviziune cu dvs. Ceea ce nu cred ca o sa dorească..
Pentru împărțirea concretă a bunurilor, după dezbaterea succesiunii ar trebui să încheiat cu fratele un act de partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la cota de mostenire cu clauza OctaviaMaria OctaviaMaria In urma decesului mamei noastre, eu si fratele meu vom dezbate succesiune pentru un apartament. Eu as dori sa cedez dreptul la cota care mi se cuvine din ... (vezi toată discuția)
Mostenire Petronela Lalu Petronela Lalu In caz de neprezentarea a unui mostenitor pentru dezbaterea mosteniri si vinderea ei ce masuri legale se pot lua pentru vinderea ei? Mentionez ca suntem 4 ... (vezi toată discuția)
Succesiune , se poate vinde un imobil fara acordul unuia dintre mostenitori sabrina1980 sabrina1980 Buna seara , ar putea sa se vanda un imobil fara acordul unuia dintre mostenitori ex tata si sora vrea sa vanda eu nu , o pot face fara mine ? (mama find ... (vezi toată discuția)