avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita.intrerupere ,suspendare curs ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita.intrerupere ,suspendare curs prescriptie

Daca un creditor porneste o actiune pauliana susceptibila de suspendare a cursului prescriptiei executarii silite , dar in acelasi timp porneste si o executare silita , mai subzista motivul de suspendare avand in vedere ca cel impotriva caruia curge termenul de prescriptie nu a fost impidicat sa exercite un act de intrerupere respectiv executarea silita.
Intrbare : Poate fi suspendat si intrerupt concomitent cursul prescriptiei sau prin actul de intrerupere cauza suspendarii a incetat ? Am uitat sa mentionez ca exista un titlu executoriu , bilete la ordin, Pe baza lor
s-a pornit executare in 2006 ,executare ce a fost respinsa in anul 2008, iar formele anulate.Tot in 2006 s-a introdus actiunea pauliana. care e si acum la fond. In 2008 si 2009 pe baza biletelor s-au deschis 2 noi dosare de executare silita la care s-a cerut incuviintarea instantei deabia la sfarsitul anului 2011 , prima somatie fiind trimisa de executor in 2012. Intrebarea este : a fost suspendat cursul prescriptiei dreptului de a cere ececutarea silita prin actiunea pauliana introdusa ?
Concret , vroiam sa stiu Poate fi suspendat si intrerupt concomitent cursul prescriptiei sau prin actul de intrerupere cauza suspendarii a incetat ? Asta pentru ca se spune ca suspendarea intervine atunci cand creditorul se afla in imposibilitate de a face un act de intrerupere. Tinand cont de faptul ca acest creditor a facut un act de executare deci de intrerupere , rezulta ca nu se afla in imposibilitatea mai sus mentionata si implicit nu exista conditia de suspendare ci doar de intrerupere. Punctez : dreptul de a cere executarea silita poate fi si intrerupt si suspendat in acelasi timp sau e ori una ori alta . Ma gandesc ca efectuarea unui act de executare dovedeste faptul ca acest creditor nu era in imposibilitatea de a face un act de intrerupere si implicit nu exista conditia suspendarii. Cum este de fapt ?


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: vas1955 , utilizator 08:37, 23 Martie 2012
Serios acum . Care e parerea ta ? Cursul prescriptiei poate fi si suspendat si intrerupt sau daca s-a facut un act de intrerupere conditia suspendarii nu mai e ?


da...un curs al prescriptiei intrerupt genereaza un nou termen
apoi NOUL curs putea fi suspendat/intrerupt
nu poti intrerupe un curs suspendat..sau poti oprind suspendarea

ai spus tu .

Atunci cursul fiind intrerupt , nu mai e suspendat . Dosarul de executare e perimat clar, fiindca nu mai sunt acte de executare ulterioare.

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
un curs intrerupt genereaza 3 ani, alti 3 ani
o suspendare poate viza acesti 3 ani "noi" nu si cei anteriori intreruperii..adica am o fituica denumita chitanta de imprumut/creanta, chem in judecata si se admite...asta inseamna ca am intrerupt, apoi trec la executare..si dupa incuviintare, adrese alea alea constat ca debitorul a instrainat tot ce avea, ulterior datei ..creantei mele motiv pt care fac paulina cum ca e in frauda mea..si se admite si paulina...
pauliana intrerupe termenul de prescriptie a executarii silite..cred ca asat te interesa:D
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2012
ContSters230219, utilizator
Nu exista alea alea . A demarat executarea silita in 2006 , care s-a sfarsitr in 2008 prin anularea formelor de executare.Au mai inceput si executare silita prin poprire si au renuntat la ea , cauza a ramas fara obiect.Daca se respinge sau renunta cursul prescriptiei nu este intrerupt.Poate pauliana ,singura sa suspende ?. oricum e incurcata rau
Asta e valabil daca a fost inceputa o executare silita , care s-a finalizat cu proces verbal al executorului ca nu s-au gasit bunuri de executat.
Daca nu s-a inceput executarea silita sau daca executarea inceputa a fost respinsa , creditorul a renuntat la ea sau s-a perimat, pauliana nu intrerupe decat cursul prescriptiei dreptului material la actiune si nu al titlului executoriu deci al datoriei.Pentru exercitarea unei actiuni pauliene nu e necesar sa existe un titlu executoriu , deci ele nu depind una de alta, Titlul executoriu are specificul lui si multi amesteca merele cu perele
in opinia mea pauliana are in spate un titlu si prin urmare un drept realizat, revocatoria urmarind executarea creantei din titlu si nu realizarea dreptului in sens material/substantial...:console:

Alte discuții în legătură

Intrerupere vs suspendare curs prescriptie executare silita vas1955 vas1955 Daca un creditor porneste o actiune pauliana susceptibila de suspendare a cursului prescriptiei executarii silite , dar in acelasi timp porneste si oexecutare ... (vezi toată discuția)
In cat timp se poate executa o hotarare? dmdc dmdc Am o hotarare definitiva si irevocabila( impotriva unei firme de asigurari) din ianuarie 2009.Investirea cu titlu executoriu a fost facuta in iunie 2011.Cand ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut / contract de garantie ELLABV ELLABV in 1999 s-a facut un contract de imprumut in bani, termen de rambursare 1 an, in cazul nerambursarii creditului imprumutatorul poate cere exutarea silita. ... (vezi toată discuția)