am avut un mic accident din cauza nepastrarii distantei , cu mici avarii la masina,insesizabile, dar problema este ca am avut si numerele provizorii expirate.dupa 3 saptamani am primit acasa o instiintare ca mi s-a retinut permisul de conducere, si .... atat,.In cat timp trebuie sa primesc de la tribunal sau de unde trebuie sa primesc ceva , adica in cat timp ar trebui sa se rezolve cazul, mentionez ca am permisul suspendat pe 90 de zile.Este un termen dat de lege sau astept pana au ei chef .Dupa trecerea celor 90 de zile daca nu primesc nimic inca de la ei pot sa imi ridic permisul?
Conducerea cu numerele provizorii expirate atrage raspunderea penala a dvs.Pe cale de consecintza , sunt efectuate acte de cercetare pentru a se stabili modul de savarsire a infratiunii.
Dvs va puteti interesa de stadiul acestora intrucat nu exista un termen fix in care sunt savarsite .
Atentie ! Avand o conduita corecta dupa savarsirea faptei , daca este prima abatere in acest sens , exista posibilitatea aplicarii unei amenzi administrative de catre procuror , ca urmare a scoaterii de sub urmarire penala (art 10 Cod Proc.Pen.)
Succes !