avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Import electronice China
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Import electronice China

Buna seara,

Doresc sa lamuresc o problema legata de importurile de laptopuri din China. Cunosc taxe vamale, cunosc procedurile privind TVA-ul, dar nu am informatii refritoare la riscul ca produsul sa fie contrafacut. Din discutiile cu vanzatorul, care este chinez, si din factura profarma reiese ca este un original brand name. Care sunt riscurile importului pentru acest produs? As putea lua un singur produs pe care sa il testez. Nu stiu insa cum as putea obtine de la o autoritate din Romanaia un document care sa ateste faptul ca produsul este original.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 13:04, 26 Februarie 2012
Obtineti de la furnizor atat acceptul pentru vanzarea produselor sale cat si si un certificat de origine. Astfel sunteti acoperit legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import CrisaKK CrisaKK Buna ziua, Doresc sa import haine de branduri cunoscute, de tip outlet. Intrebarile mele sunt: 1.Daca exista firma unic distribuitor in Romania pt. brandul ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata Lorena Chirila Lorena Chirila Am intrat pe un site care vinde parfumuri [u]originale[/u] online (le distribuie printr-o firma de curierat). Unele preturi mi s-au parut suspect de mici, ... (vezi toată discuția)
Produs contrafacut cumparat pe site de anunturi iuliant iuliant Buna ziua, Am cumprat o chitara de pe un site de anunturi care mi s-a spus de vanzator (minor) ca e de o anumita firma (Fender). Din investigatiile mele ... (vezi toată discuția)