Buna ziua! Va rog sa ma indrumati in problema ce mai jos voi expune>>>
La sfarsitul lunii aprilie am incheiat un contract cu o firma din orasul meu pentru construirea unei vile. Actul bineinteles a fost conceput de catre cei din firma respectiva. Asa cum era stipulat in contract am platit 2000 Euro avans pentru luicrare. Printre altele in contract era stipulat faptul ca daca eu - cumparatorul nu achit restul de 73000 Euro la sfarsitul lucrarii, voi pierde avansul platit. Pe de alta parte, societatea era obligata pentru nepredarea la termen a lucrarii sa imi plateasca daune de 3 % din valoarea totala a lucrarii si rezilierea contractului. TERMENUL DE PREDARE A LOCUINTEI A FOST 1 NOIEMBRIE. Nu s-a sapat nici macar fundatia!!!! Eu nu mai doresc sa astept pana la finalizarrea lucrarii si nici sa mi se dea o alta casa pe un alt amplasament (asa cum mi s-a propus). Am dat dovada de multa intelegere si altruism si am cerut sa mi se restituie doar avansul, nu si daunele de 3% din valoarea lucrarii. Raspunsul directorului firmei m-a socat. Mi-a spus ca trebuie sa ii las o parte din avans pentru ca din banii aceea a facut publicitate, acte pentru casa, etc. X-(X-(#-o#-o Ce publicitate poti sa mai faci (si cui??? O mai vindea o data???) dupa incheierea contractului? Si ce cheltuieli de vreme ce pamantul pe locul respectiv este neatins??? VA rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac? Care este primul pas? O chemare la conciliere? (Nu ca ar avea ecou, dar banuiesc ca aceasta este procedura) Taxa de timbru se plateste la valoare? SI mai ales...CE SANSE AM SA MI SE FACA DREPTATE???? Mi-a dat de inteles ca ma face....#-o
Notificati prin executorul judecatoresc "firma-constructor" si precizati in notificare solicitarile dvs.
Precizati data cand doriti returnarea avansului.Cereti si daunele de 3% "din valoarea lucrarii" (calculate pana la data depunerii notificarii).
Stabiliti si o conciliere la un birou al unei autoritati (notar, avocat, executor judecatoresc).
Cu aceasta notificare si dovada transmiterii prin executor, puneti o interdictie de instrainare a constructiei (fie la Biroul de Carte Funciara, fie la Camera Notarilor Publici, Administratia Financiara etc.)
Totusi, prezentati situatia dvs. si inscrisurile pe care le aveti unui avocat ca sa va indrume si sa va reprezinte interesele in mod concret.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Recuperare avans
sofrana
Buna ziua,am mai scris despre aceasta speta,adica am facut ante contract de VC pt. un apart,termenul de predare a expirat in 1.11.2009,dezvoltatorul nici ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans
ruxamail
Buna ziua,
Iata situatia cu care ne confruntam.
In calitate de persoana fizica am angajat cu contract o firma de constructii care sa execute o lucrare in ... (vezi toată discuția)