avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj succesoral

Pe data de 24.02.12 am fost la la Judecatoria Slatina unde ma judec pentru partaj sucesoral cu sora mea .Instanta ,avocatul meu si avocata paratei au insitat sa ajungem la o intelegere ,si ne-am retras chiar in biroul avocatei paratei pentru a ajunge la o intelegere.Din partea mea afost destula deschidere spre a rezolva acest conflict,chiar renutand la jumatate din ce mi se cuvine cu o conditie sa ma lase sa-mi ridic de acolo lucrurile mele cum ar fi ;diverse scule si obiecte care sant exclusiv ale mele aduse de la Bucuresti in decursul timpului.Initial a zis da si in fata Instantei dar sa se consulte cu copii dumnea-ei ,copii care eu i-am adus de la tara si i-am bagat in servici 2 fete si un baiat toti lucrand in carul Sigurantei Nationale luindu-le case si ajutand si pe gineri sa se angajeze in cadrul Jandarmeriei.Eu iesind la pensie fiind cadru militar am investit foarte mult la tara cu dorinta de a sta pe timpul veri si a ma misca si prin curte si la camp.Din anul 1994-2000 tot am construit si am bagat bani si munca sa-mi fie cat traiul cat mai usor si cat mai apropiat de oras(in special igiena si altele)In 2003 sora fiind vaduva de mult timp a hotarat sa se cupleze cu nimeni din lumea larga care pana la aceasta varsta de 60 ani nu a avut si nuare nimic nici macar pensie ,la-m inbracat cu haine de la noi i-am facut buletin in aceasta locatie ca nu avea nici buletin si culmea acum nu-mi da voie el sa intru in curtea care am copilarit si pe care o mostenesc legal de la parinti mei si unde am investi sume mari de bani.
Intrebarea mes este;avand in vedere ca Instanta a hotarat verbal si sora mea in fata Instantei a fost de acord sa ma lase sa imi iau lucrurile personale de acolo si acum nu-mi deschide nici poarta o tine vesnic incuiata cum credeti si cum este legal sa procedez pentru a nu incalca legea nici macar a bunului simt.
Eu am facut cu avocatul meu o Notificare a bunurilor care exita acolo si cu un pret facut de mine destul de acceptabil daca vrea sa opreasca ceva sa-mi plateasca acel bun oprit,insa concubinul a inceput sa-mi vada lucrurile si imi este teama ca nu am cum sa le recuperez ca nici bani nu au sa mi-le plateasca .
Va rog sa-mi scuzati indraznela de a va deranja cu problemele mele si va multumesc foarte mult pentru amabilitatea de care dati dovada
Cel mai recent răspuns: dandanaua , utilizator 12:01, 26 Februarie 2012
Inteleg ca va partajati tocmaipeimobilul in care locuieste sora cu actualul. Ati terminat procesul la instanta? Daca inca va mai judecati, iar dumneavoastra ati facut acolo toate acele investitii, lasati tranzactiile la o parte si judecati-vă până la capăt. De asemenea, dacă sunteti inca in partaj, cereti pe cale de ordonantă presedinţială obligarea celor doi sa va permita accesulin imobil si sa va ridicati bunurile proprietate personala. Chiar daca i-aţi facut individului domiciliu acolo, este doar un tolerat care are dreptul sa locuiasca in imobil, nimic altceva, nu este proprietar,iar daca modul in care intelege sa-şi foloseasca dreptul de a locui va creeaza prejudicii dvs, puteti solicita inclusiv evacuarea lui,in acelasi mod. Inteleg ca aveti avocat lapartaj, de ce nu discutati cu el aceste probleme? Acum aveti aceleasi drepturi ca si sora dvs., amandoi sunteti mostenitorii parintilor,deci puteti intra cand vreti in imobil,pentru ca este proprietatea dvs.si a surorii. Individul nu are nici un drept,iar daca v-a vandut vreun bun, faceti plangere penala, dar sa dovediti ca bunul era al dvs si el vi l-a vandut si si-a insusit banii.
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2012
dandanaua, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort/partaj ioana_ro75 ioana_ro75 As avea inca o rugaminte la cei ce pot sa ma ajute cu niste sfaturi. Sora mea a fost casatorita si a adus pe lume 4 copii superbi. Acum mai multi ani eu i-am ... (vezi toată discuția)
Despre divort raului17 raului17 daca eu vreau sa divortez dupa 25 de ani, de casatorie si prin notar nu ajungem la nici un acord , singura cale este instanta , dar problema este ca daca i mi ... (vezi toată discuția)
Divort extrem de dureros si de greu gggabriela gggabriela buna ziua, va rog mult sa imi dati un sfat daca puteti am avut o relatie cu sotul meu de 2 ani de zile. doi ani din care am avut si un copil care acum are 6 ... (vezi toată discuția)