avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract furnizare energie termica
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract furnizare energie termica

Buna ziua ! . Societatea de distributie agent termic pretinde ,in instanta, unei societati comerciale ce detine un spatiu intr-un condominiu plata contravalorii unor facturi pentru energia termica din partile comune. Intre cele doua societati nu exista nici un contract valabil incheiat si nici una din facturile emise nu au fost acceptate la plata.Poate fi invocata lipsa calitatii procesuale ?
Cel mai recent răspuns: ionll , utilizator 08:57, 29 Februarie 2012
daca a fost infiintata asociatie de proprietari, in baza Legii nr.230/2007, toti locatarii din condominiu, persoane fizice sau juridice, sunt obligati la plata consumurilor din cotele comune ...
Nu-mi este clar de ce anume solicita doar plata contravalorii energiei termice doar pentru spatiile comune. Sa intelegem ca restul facturilor au fost totusi platite de societate desi nu exista nici un fel de conventie?
Exista cumva intre furnizor si asociatie un acord referitor la plata energiei termice folosite pentru spatiile comune?
In speta mentionata, proprietarul persoana juridica nu are calitate procesuala in raport si fata de persoana juridica furnizoare da agent termic
Contractul de furnizare agent termic este incheiat strict intre beneficiar=asociatia de proprietari si furnizor agent termic ,proprietarii neavand calitate sa intervina in respectivul contract
Despre ce facturi sustineti ca nu au fost acceptate la plata,in conditiile in care proprietarul persoana juridica nu detine nici bransament individual si nici contract incheiat cu furnizorul de agent termic?
Buna ziua ! Societatea de distributie nu a incheiat contracte cu asociatiile de proprietari (nici acolo unde exista) ci direct cu proprietarii de apartamente si factureaza individual pentru fiecare in parte. In speta mentionata persoana juridica ,proprietara a unui spatiu la parter, este debransata si nu are incheiat contract de furnizare . Totusi societatea de distributie ( organizata ca S.R.L.) a facturat direct pe numele societatii comerciale, proprietara spatiului, contravaloare energie termica pentru spatii comune.Toate aceste facturi (ce nu au la baza niciun contract si nu au fost acceptate prin semnatura , stampila )au fost transmise prin posta. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente cost gigacalorie pers fiz/jur clientX clientX Am o firma cu sediul in apartamentul unui bloc. Sunt inregistrat la asociatia de prop pe pers juridica. Am platit pina acum gigacaloria la pret de pers ... (vezi toată discuția)
Drepturi ale asociatiei de proprietari Amariei Alin dumitru Amariei Alin dumitru Sunt persoana juridica si detin un spatiu comercial la parterul unui bloc de locuinte (mentionez ca este spatiu comercial din constructie, cu intrare separata ... (vezi toată discuția)
Constatare nulitate contract incheiat intre un furnizor de utilitati publice si o asociatie de locatari care nu a fost inregistrata ca persoana juridica Marian - Cristian Petrea Marian - Cristian Petrea Speta este urmatoarea: Un furnizor de utilitati publice incheie in 2003 un contract de furnizare energie termica cu asociatia de locatari nr.x. In ... (vezi toată discuția)