am o intrebare
am o societate la care fac protectia muncii ; am o angajata pe postul de secretara dar urmeaza sa isi schimbe profesia in consilier juridic
intrebarea mea este: din momentul in care isi va schimba functia imi trebuie alta fisa sau merg pe aceeasi fisa?
va multumesc!!!
Ce intelegeti prin: "urmeza sa-si schimbe profesia"? Angajatorul are un post de secretara ocupat de o persoana, daca persoana respectiva se specializeaza intre timp in alt domeniu asta nu obliga cu nimic angajatorul.
nu este vorba de angajator
este vorba de mine ca inspector S.S.M.
in continuare merg pe aceeasi fisa sau trebuie sa ii fac alta fisa (este vorba de fisa individuala privind S.S.M. )
Daca angajatorul nu schimba contractul individual de munca atunci ramane aceeasi fisa. Daca angajatorul decide sa renunte la secretara si sa angajeze consilier juridic atunci se schimba situatia.
Se va intocmi o noua fisa de instruire in care se vor copia datele pentru instruirea introductive generala din fisa veche(fisa veche se va arhiva obligatoriu)iar pentru noul loc de munca (consilir juridic) se va face o noua instruire la locul de munca specifica acestui loc de munca urmata apoi de instruirile periodice corespunzatoare.
ART. 90 din NM aplicare L 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006 cu modificarile si completariile ulterioare
(1) Instruirea la locul de muncă se face după instruirea introductiv-generală şi are ca scop prezentarea riscurilor pentru securitate şi sănătate în muncă, precum şi măsurile şi activităţile de prevenire şi protecţie la nivelul fiecărui loc de muncă, post de lucru şi/sau fiecărei funcţii exercitate.
(2) Instruirea la locul de muncă se face tuturor lucrătorilor prevăzuţi la art. 83, inclusiv la schimbarea locului de muncă în cadrul întreprinderii şi/sau al unităţii.