avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier - am lovit frontal un biciclist care ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier - am lovit frontal un biciclist care imi cere despagubiri

Acum cateva zile am avut parte de un accident in care a fost implicata masina mea si un biciclist. Evenimentele s-au intamplat in felul urmator: Circulam pe un drum public in spatele unei masini cu in jur de 40km/h, la un moment dat am depasit masina si am lovit frontal un biciclist care venea din sens opus fara niciun fel de semnalizatoare (vesta, faruri sau dispozitive reflectorizante). Depasirea mea a fost regulamentara. Am chemat politia si salvarea in cel mai scurt timp. S-a depistat ca biciclistul avea si alcoolemia destul de mare, apoi a fost transportat la spital dar a plecat in aceeasi seara cu aprobarea medicului, care mi-a confirmat ca nu a avut nicio leziune serioasa. Masina a fost avariata in accident (parbriz, capota, bara, far).
Mie mi-a fost intocmit dosar penal.
Mentionez ca nu am citit ceea ce a trecut politistul in procesul verbal pe care l-am semnat. Inca nu stiu de ce am dosar penal si ce ar trebui sa fac pentru a iesi din aceasta situatie.
Acum, la 5 zile dupa accident, am fost contactata de biciclist care imi cere 600 de ron ca despagubiri. Nu doresc sa platesc aceasta suma mai ales ca nu ma consider vinovata. De asemenea nu doresc sa se ajunga in instanta.
Ce ma sfatuiti sa fac pentru a inchide dosarul penal? Sa platesc aceasta suma de bani biciclistului? Sau sa merg la politie sa cer lamuriri in cazul in care exista discordante intre ceea ce am declarat eu si ce s-a trecut in procesul verbal?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: mili999 , utilizator 11:12, 28 Februarie 2012
Daca este vatamare coporala din culpa. Eu nu ma consider nevinovata. El a fost cel care nu purta semne reflectorizante. Eu m-am asigurat dar nu l-am vazut pentru ca nu avea nimic pe el care sa-mi indice ca e pe drum. Noaptea.
Daca procurorul decide ca vina e a lui eu tot trebuie sa platesc pentru vatamare corporala?

Cum se procedeaza cand se impaca partile pentru incetarea urmaririi penale?
1)Mergem intai la notar sau direct la politie. Exista o cerere tip?
2)am aflat ca investigatia ramane la politie daca se inceteaza urmarirea penala.

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2012
mili999, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuga de la locul accidentului utilizatorDragos utilizatorDragos Buna ziua , sunt cercetat pentru fuga de la locul accidentului , eram intr-o localitate si un biciclist nu a vazut ca eram in depasirea lui si a incercat sa ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime, vatamare din culpa, nup - se mai suspenda/anuleaza permisul? cyan cyan daca in urma unui accident de circulatie au rezultat victime , politia face incadrarea de vatamare din culpa, procurorul pe baza probelor si/sau expertizei ... (vezi toată discuția)
Implicare in accident de circulatie robertinox robertinox buna ziua. Pe data de 28.05.08 am fot implicat intr-un accident de circulatie, deoarece un biciclist a efectuat, de pe contrasens, mavevra de efectuare a ... (vezi toată discuția)