avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire dupa casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire dupa casatorie

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie....actualul meu sot a renuntat la tot pentru mine,adica la casa ...alte bunuri.A venit la mine.Eu am un apartament din prima casatorie si as vrea sa avem drepturi egale.Cum trebuie procedat...
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 18:42, 26 Februarie 2012
Cum a renuntat sotul la tot? Ce document a facut?

Pentru ca bunul cumparat inainte de casatorie sa devina bun comun trebuie sa mergeti la notari sa sa incheiati o conventie matrimoniala prin care veti alege regimul comunitatii conventionale. In cadrul conventiei veti trece ca bunul devine comun din momentul semnarii conventiei.
Am inteles,multumesc mult.Dar mai am o intrebare.El are un copil din prima casatorie.Cum sa fac astfel incat acesta sa nu devina mostenitorul lui pentru bunurile din conventie?
Daca Doamne fereste se intampla ceva cu el nu vreau sa ajung in tribunal cu baiatul lui sa impartim bunurile mele...
Notarul ca insera in conventia matrimoniala clauza de preciput.aceasta stipuleaza ca Sotul supravietuitor va prelua la decesul celuilalt fara plata inainte de partajul mostenirii unul sau mai multe din bunurile comune, detinute fie in devalmasie fie in coproprietate.atentie insa ca aceasta clauza este supusa reductiunii liberalitatilor excesive. Adica daca se incalca rezerva succesorala a fiului sotului dvs acesta va putea cere reductiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat StanescuMihai StanescuMihai Buna ziua, Detin un apartament cumparat inaintea casatoriei si sunt interesat sa il impart in mod egal 1/2, legal, cu sotia mea. Ma puteti sfatui va rog, ce ... (vezi toată discuția)
Conventia matrimoniala in noul cod civil 2011 Alin Popescu Alin Popescu S-a tot discutat in mass-media pe tema asta pana acum. Proiectul noului Cod Civil ofera posibilitatea sotilor de a alege intre regimul comunitatii legale, cel ... (vezi toată discuția)
Am un apartament cumparat inainte de casatorie si acum doresc ... Jydanul68 Jydanul68 Am un apartament cumparat inainte de casatorie si acum doresc sa o trec in acte si pe sotia mea,cum procedez? (vezi toată discuția)