avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumpararea unei cote din teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumpararea unei cote din teren

am mostenit impreuna cu alti 2 mostenitori un teren , iar cu unul din ei am cazut de acord sa ii cumpar partea sa. Am facut amandoi actele de succesiune iar acum as vrea sa stiu cum sa procedez? pt ca sa pot cumpara de la el trebuie sa fac cartea funciara pt tot terenul sau pot face la notar actul de vanzare cumparare ? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 18:36, 26 Februarie 2012
Faceti act de partaj si asa contra unei sulte veti obtine cotele din teren care apartin celorlalti comostenitori. Va trebuie insa cadastru si intabulare. Partajul este constitutiv de drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare LadyBlondy LadyBlondy Buna ziua.Daca este un apartament cu succesiune adica mama si trei copii, se poate face vanzare cumparare intre mama si fiica cu acordul celor 2 fratii? Si ... (vezi toată discuția)
Mostenire- cum sa procedez sa-mi pastrez jumatatea rududoo rududoo Buna ziua, Impreuna cu fratele meu suntem mostenitorii unei case(din paianta)+ depeninta si curte ( aprox 25 ari) intravilan intr-o comuna din jud. Olt. ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cota parte zuzzu zuzzu Casa cu terenuri ( intravilan si agricol) si succesiune facuta intre cei 3 mostenitori legali(sotul defucntei si cei 2 copii). In urma succesiunii facute, ... (vezi toată discuția)