avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare CIM - pensionare anticipata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare CIM - pensionare anticipata

As dori sa stiu cu ce data se opereaza in REVISAL o incetare CIM in urma unei decizii de pensionare anticipata datata 12.02.2012, pensionare valabila incepand cu 01.02.2012 dupa cum reiese din decizie, dar primita la firma in data de 24.02.2012.
Deci, care este data corecta cu care inceteaza CIM, avand in vedere ca omul a lucrat si dupa data de 01.02.2012.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: dp_ro , utilizator 20:36, 26 Februarie 2012
Art. 56 (1) lit.c C.mun. prevede ca , contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare.

In speta, data incetarii va fi data de 24.02.2012 ... data la care se opereaza si in Revisal.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca in cazul pensionarii gluten gluten Pentru pensie limita de varsta ,contractul de munca inceteaza de drept ca si la pensie anticipata si pensie de boala? Se face decizie de propunere la pensie ... (vezi toată discuția)
Incheiere cim in cazul unei pensionari pt invaliditate grd iii flori9 flori9 Buna ziua, in situatia unei pensionari pt invaliditate, incetarea CIM trebuie operata in aceeasi zi cu decizia de pensionare? Daca da (cum cred ca este ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - primire decizie pensionare anymaryh anymaryh Hristos a inviat! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : un salariat (61ani) care a primit decizia de pensionare. Decizia are data de 16 martie ... (vezi toată discuția)