avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit casa si pamant
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit casa si pamant

Buna seara,
Platesc de 20 de ani impozitul pe un imobil si pe un teren agricol ( 2 ha ), desi proprietari suntem trei persoane ( respectivele proprietati sumt dobandite prin mostenire ). De ceva timp sunt in litigiu cu ceilalti doi proprietari si am solicitat celor de la administratia financiara sa platesc 1/3 din suma, adica atat cat mi se cuvine, iar pentru restul sa le trimita instiintare celorlalti. Mi s-a raspuns ca instiintarea de plata, ca de altfel si somatia ca nu am platit darile catre stat, vine pe numele celui care locuieste la adresa respectiva, urmand ca ulterior sa-mi recuperez suma de la ceilalti proprietari. Cum asta nu s-a intamplat in cei 20 de ani, as dori sa stiu daca se poate face ceva LEGAL in acest sens, adica sa-si plateasca fiecare impozitul.

Va multumesc anticipat pentru ajutor !
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 19:49, 4 Martie 2012
Conform Codului fiscal:


Art. 256
1. Orice persoană care are în proprietate teren situat în România datorează pentru acesta un impozit anual, exceptând cazurile în care în prezentul titlu se prevede altfel.
4. In cazul terenului care este detinut in comun de doua sau mai multe persoane, fiecare proprietar datoreaza impozit pentru partea din teren aflata in proprietatea sa. In cazul in care nu se pot stabili partile individuale ale proprietarilor in comun, fiecare proprietar in comun datoreaza o parte egala din impozitul pentru terenul respectiv.

Art. 258
7. Inregistrarea in registrul agricol a datelor privind cladirile si terenurile, a titularului dreptului de proprietate asupra acestora, precum si schimbarea categoriei de folosinta se pot face numai pe baza de documente, anexate la declaratia facuta sub semnatura proprie a capului de gospodarie sau, in lipsa acestuia, a unui membru major al gospodariei, potrivit normelor prevazute la art. 293, sub sanctiunea nulitatii.
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Singura posibilitate este sa iesiti din indiviziune sa faceti partajul atunci se va stabili Clar lotul fiecarui dintre coprprietari, oana atunci toti aveti obligatia sa platiti impozitul solidar, urmand ca cel care o face sa aiba un drept de creanta asupra celorlalti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit teren agricol extravilan.penalitati macvio53 macvio53 Am fost instiintat de catre primarie ca am de platit o suma apreciabila reprezentand impozitul si penalitatile din 2007 pana in prezent pentru un titlu de ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren arabil in conditiile unui titlu de proprietate comun MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Trei frati au 12 ha teren arabil, fiecare cate 4 ha, dar titlul de proprietate este comun. Fiecare frate are in schimb un certificat individual de intrare in ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu ContSters167676 ContSters167676 Am mostenire de la mama 1/2 din teren extravilan si 1/2 din casa bunicii.Azi am primit somatie de la administratia financiara ca daca nu platesc in 15 zile 526 ... (vezi toată discuția)