avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... nerabdator - autorizatie de constructie pe teren in ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

nerabdator - autorizatie de constructie pe teren in litigiu

Buna ziua
Acum doi ani am cumparat un teren de 720m2 cu un imobil, vecinul imediat m-a dat in judecata pt granituire (pt mentinerea relatiilor cordiale X-(), procesul tine de doi ani.
Intrebarea mea este :Pot sa obtin autorizatie de constructie daca acest proces inca nu s-a terminat? Constructia pe care o doresc s-o ridic ar fi pe cealalta latura a terenului, nu pe latura comuna cu vecinul in cauza ,(ce se va stabili dupa granituire).
Astept cu interes opiniile Dvs.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 15:09, 27 Februarie 2012
Legal NU.
Potrivit art.7 alin.9 al L.50-1991, A.C se emite dacă sunt îndeplinite condiţiile pentru emiterea ei. Autorităţile emitente nu sunt responsabile pentru prejudiciile ulterioare cauzate de existenţa unor litigii aflate pe rol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate elibera autorizatia de construire in cazul existentei unui litigiu? itshare74 itshare74 Buna ziua! In primul rand, litigiul nu priveste titlul de proprietate/terenul, ci o suprafata din terenul nostru pe care unul din vecini a edificat o ... (vezi toată discuția)
Refuz semnatura autorizatie de constructie Mimi123 Mimi123 Buna ziua Am depus dosarul la primarie pentru o autorizatie de constructie. Dosarul a fost semnat de aproape toti cei care trebuiau sa semneze. Mai trebuia o ... (vezi toată discuția)
Teren in litigiu? Altheea Altheea Buna ziua, In urma cu doua saptamani am cumparat un teren intravilan. Terenul a apartinut initial unui cetatean care a decedat, iar cei trei copii mostenitori ... (vezi toată discuția)