Buna ziua, as avea o intrebare daca ma poate lamuri cineva: fiul meu lucreaza la o firma (S.C.) si li s-a spus ca urmeaza sa i se desfiinteze postul (si la altii dealtfel), in vederea reducerii costurilor. As vrea sa intreb cam ce ar insemna asta: firmele sunt inregistrate la Registrul comertului cu un anumit numar de posturi, care sunt mentionate si in Regulamentul de functionare al firmei ?...apoi daca se desfiinteaza postul se modifica Regulamentul si se comunica la Registrul comertului ?. Scuze, poate e aiurea ce spun, de aceea va cer ajutorul sa ma lamuriti, daca se poate. Multumesc mult si va doresc toate cele bune :luck:
desfiintarea postului trebuie motivata de Decizia cosiliului de administratie si se evoca in toate documentele firmei ( organigrama, regulament intern etc.)
daca apreciati ca desfiintarea postului nu este reala si serioasa , baiatul poate contesta Decizia de concediere in 30 de zile de la comunicare la Tribunalul de unde domiciliaza. in Bucuresti in 80% din cazuri au castig de cauza angajatii.
In conformitate cu prevederile art. 65 alin. 2 Codul muncii, desfiintare locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa. In cazul in care nu sunt indeplinite aceste conditii se poate formula contestatie asa cum v-a precizat @av.antonela.
Cu scuzele de rigoare dar tot nu inteleg: in actul de constituire al unei societati este prevazut cate posturi are (de ex.: 2 ingineri IT, 6 mecanici auto etc.), ca eu am cautat in Legea 31 dar nu am gasit...sau nu am cautat unde trebuie ???. Multumesc inca o data.
In actul constitutiv nu se fac precizari la organigrama societatii, nu exista nici o prevedere legala in acest sens. Singurele persoana la care actul constitutiv al unei societati face referire, respectiv le nominalizeaza, sunt asociatii / actionarii, administratorii, cenzorii, dupa caz.
Pai si atunci managerul (patronul) cum poate dispuna desfacerea contractului de munca pe motiv de desfiintarea postului conf. art. 65 din Codul muncii, daca ziceti ca acel post nici nu e prevazut nicaieri in organigrama, act constitutiv, etc., ale firmei ?
Conflict de munca
SergiuTent
Foarte pe scurt:
Sunt angajaat ca dir. executiv la o firma a CL Hunedoara, administratorul face o adresa catre Primarie pe care nu o cunosc, iar Primarul ... (vezi toată discuția)