avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce inseamna restructurare (desfiintare) post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce inseamna restructurare (desfiintare) post

Buna ziua, as avea o intrebare daca ma poate lamuri cineva: fiul meu lucreaza la o firma (S.C.) si li s-a spus ca urmeaza sa i se desfiinteze postul (si la altii dealtfel), in vederea reducerii costurilor. As vrea sa intreb cam ce ar insemna asta: firmele sunt inregistrate la Registrul comertului cu un anumit numar de posturi, care sunt mentionate si in Regulamentul de functionare al firmei ?...apoi daca se desfiinteaza postul se modifica Regulamentul si se comunica la Registrul comertului ?. Scuze, poate e aiurea ce spun, de aceea va cer ajutorul sa ma lamuriti, daca se poate. Multumesc mult si va doresc toate cele bune :luck:
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 22:37, 28 Februarie 2012
Pilu a scris:

Pai si atunci managerul (patronul) cum poate dispuna desfacerea contractului de munca pe motiv de desfiintarea postului conf. art. 65 din Codul muncii, daca ziceti ca acel post nici nu e prevazut nicaieri in organigrama, act constitutiv, etc., ale firmei ?

Am spus ca organigrama nu este prevazuta, cuprinsa, in actul constitutiv ... Postul este prevazut in organigrama societatii, in schema de functionare a acesteia, nu este un document expres reglementat de lege, existenta acesteia nu este ceruta de dispozitiile legale. Decizia de infiintare sau desfiintare a unui post este strict atributul conducerii societatii. Existenta unui post in cadrul unei societati comerciale nu se inregistreaza la Registrul Comertului sau la organul fiscal sau alta institutie. Doar la ITM se inregistreaza contractul individual de munca al persoanei care ocupa postul din structura functionala a societatii.
Multumesc f. mult pentru pricepere si rabdare. Toate cele bune =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca SergiuTent SergiuTent Foarte pe scurt: Sunt angajaat ca dir. executiv la o firma a CL Hunedoara, administratorul face o adresa catre Primarie pe care nu o cunosc, iar Primarul ... (vezi toată discuția)
Vă rog să mă ajutați cu următoare situatie:un angajat este ... OANA_BD OANA_BD Vă rog să mă ajutați cu următoare situatie:un angajat este amenințat ca î se dezfiinteaza postul=director de vânzări pe o anumita zona .Dar postul de ... (vezi toată discuția)
Desfiintare locului de munca Q&A Q&A Este legala incetarea CIM determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat pe motive de reorganizare a activitatii (art 65 din codul muncii) ... (vezi toată discuția)