avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda penala

Buna ziua,
am primit o amenda penala in urma unui proces,in valoare de 3000 lei.Momentan nu am fonduri pt a o achita.Ce se poate intampla? Se poate transforma in zile de detentie?Va rog cine poate sa-mi dea un raspuns.Mulltumesc
Cel mai recent răspuns: BIGHY , utilizator 21:26, 27 Februarie 2012
Nu este.

Plata despăgubirilor este o obligaţie civilă. Poate fi pusă în executare silită.
BIGHY a scris:

Oare este aceeasi procedura si in privinta unei condamnari unde inculpatul este obligat la plata despaguburilor?Am un amic in situatia asta, trebuie sa restituie cam 35.000 de lei si nu are de unde.A primit un an cu suspendare.El este de parere ca mai bine face acel an cu executare si apoi nu mai are aceasta grija(a banilor).Dar nu stiu daca este acelasi caz precum cel de la amenda penala.


Nu este vorba despre aceeasi procedura. Daca nu plateste despagubirile din rea-credinta sau nici macar nu incearca pt a face dovada bunei-credinte, i se va revoca suspendarea, va executa pedeapsa in inchisoare si va ramane in continuare dator cu plata despagubirilor.
Multumesc mult pentru lamuriri.
Dar nu are bunuri si nici venituri.Este student in ultimul an.Si mergand in continuare, daca este sa executa acea pedeapsa, ramane dator dar nu o mai poate executa din nou.Deci practic el pierde un an de zile dar apoi statul nu mai are ce face decat sa astepte o eventuala posibilitate pentru a executa silit un bun.
Si daca stiu eu bine dupa 3 ani se prescrie datoria.
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2012
BIGHY, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata amenda penala in termenul stabilit in comunicare elenaulmeanu elenaulmeanu buna ziua, ce se poate intampla daca nu este platita o amenda penala in termenul stabilit prin decizie judecatoreasca? (vezi toată discuția)
Amenda penala Banika Banika Se poate transforma amenda penala in inchisoare in caz ca nu e platita? Conditii? (vezi toată discuția)
Amenda penala tanase_78 tanase_78 deci fratele meu a fost parte intr un proces .........intre timp a avut un alt proces care sa solutionat cu inchisoare ....mai are de facut 1 an de zile dar i ... (vezi toată discuția)