avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modalitate salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modalitate salarizare

Buna ziua,

In momentul de fata, firma la care lucrez face plata angajatilor printr-o anume banca (niste comisioane nesimtit de mari si servicii foarte proaste). Eu, impreuna cu cativa colegi vrem sa solicitam ca plata salariului sa se faca printr-o alta banca sau "in mana", cu semnarea tuturor documentelor necesare care sa faca dovada primirii salariului.

Referitor la modalitatea de plata a salariului, Codul Muncii nu spune decat ca "Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar. " - art. 166, pct. 2. As vrea sa stiu daca mai exista pe undeva prevazuta aceasta problema, precum si posibilitatea ca angajatul sa isi aleaga modalitatea prin care primeste salariul.
Sau daca exista alta posibilitate de convingere a anagajatorului (dar conform legii), eu sunt bucuroasa sa o aud. :)

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:08, 27 Februarie 2012
Legea nu prevede ca plata salariului prin virament intr-un cont bancar trebuie sa se faca la o unitate bancara agreata numai de catre angajator ... prin urmare, aveti dreptul de a solicita plata salariului intr-un cont bancar la o unitate bancara dorita de dvs ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cardul de debit marioaraolteanu marioaraolteanu ma poate obliga firma sa fac cardul de debit la banca preferata de ei? (vezi toată discuția)
Plata salarii card augustinsavescu augustinsavescu Buna ziua! Va solicit ajutorul in urmatoarea problema legata de plata drepturilor salariale pe card.Patronul societatii unde lucrez a facut un credit la o ... (vezi toată discuția)
Plata salariului CezarDugan CezarDugan Exista vreo prevedere legala care sa interzica sociatatii la care lucrez de a ma obliga sa primesc salariul in contul unei banci anume ? Societatea la care ... (vezi toată discuția)