avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare

Buna ziua ,

Fiica mea are pensie de urmas, urmeaza cursurile de zi la liceu dar vrea si sa munceasca . A gasit o firma care vrea sa o angajeze legal. Cum poate sa se si angajeze si nici sa nu piarda pensia de urmas ? Posibil cu o jumatate de norma ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Daniel Stan , Consilier juridic 15:34, 27 Februarie 2012
Extras din lege:
ART. 118
(1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b)

pana la 26 de ani e in regula- dupa cum zice articolul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas deeariri deeariri Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care ma angajez in timpul anului 4 de facultate cursuri la zi - buget, mai pot primi pensia de urmas dupa tatal decedat. ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas. fulea-adriana fulea-adriana Daca detine o persoana pensie de urmas dupa tatal decedat, se poate angaja fara sa piarda pensia? (vezi toată discuția)
Angajare cu pensie de urmas arriana arriana Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate angaja cineva la varsta de 19 ani pe perioada de vara,student la Facultatea Tehnica la buget,cu pensie de urmas(ambii ... (vezi toată discuția)