am trait in concubinaj 5 ani avem un copil de 2 ani....copilul este pe numele lui...noi ne-am despartit si acum nu mai vrea sa imi dea copilul si nici nu ma lasa sa-l vad....am fost si am stat de vb cu un avocat si mi-a spus ca nu prea sunt sanse sa-l iau deoarece imi trebuie dovezi ca copilului nu-i este bine cu el sau martori care sa spuna acelasi lucru...dar martorii sa fie din afara adica nu rude.daca ma duc la politie si spun ca nu ma lasa sa-l vad..e posibil sa pot vedea copilul?
ce ma sfatuiti sa fac?sunt intr-o situatie disperata
In acest moment ambii parinti au dreptul sa se ocupe de minor.Dvs.ar trebuii sa solicitati in instanta custodia exclusiva a minorului .In situatia in care instanta va stabili custodia exclusiva pt celalat parinte, solicitati program de vizitare minor.
Solicitati in instanta exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti (conform Noului Cod Civil) aceasta este regula in prezent si stabilirea domiciliului minorului la dvs., daca aveti o locuinta corespunzatoare si venituri materiale suficiente pentru a intretine corespunzator copilul.
In subsidiar, solicitati stabillirea unui program in cadrul caruia sa aveti legaturi personale cu minorul (inclusiv sa il luati in domiciliu), in situatia in care nu vi se va admite cererea ca minorul sa stea cu dvs. in viitor.
Custodie copil minor
ciancu
Buna ziua
As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)