avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salariu Minim De la 1 Octombri 2008 pt necalificatii ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salariu Minim De la 1 Octombri 2008 pt necalificatii din constructii

Buna,

Ma aputeti ajuta cu un raspuns ?
S-a modificat salariul minim de la 1 Octombrie 2008 pt personalul din constructii ?
Unde gasesc mai multe informatii ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:23, 12 Noiembrie 2008
Salariul minim pe economie s-a modificat de la data de 01.10.2008, acesta fiiind in prezent de 540 lei. Deci pentru personalul necalificat, din orice ramura de activitate salariul este de 540 lei.
Dar pana la 1 Octombrie 2008 pt personalul necalificat din Constructii salariu era de 570. S-a micsorat ?
Se pare ca la primul raspuns am gresit. In baza contractului colectiv la nivel national salariul minim pe economie este de 540 lei, insa in domeniul constructiilor s-a incheiat un contract colectiv la nivel de ramura in care s-a stabilit un salariu de 570 lei (Art. 50. - Salariul minim brut de baza pe ramura de constructii se fixeaza la 570 RON/luna cu aplicabilitate de la data inregistrarii, pentru un program de lucru de 170 de ore/luna, adica 3,353 RON/ora.).
Legea prevede deci, ca incepand cu 01.10.2008 salariul minim in Romania sa fie de 540 lei, iar cum la nivelul ramurii de constructii salariul a fost negociat peste aceasta limita, nu este obligatorie marirea lui.
Tot in Contract colectiv de munca la nivelul ramurii constructii pe anii 2008-2009 nr. 631/2007 se precizeaza:
Art. 4.- (1) Contractul colectiv de munca la nivel de ramura se incheie pe o perioada de doi ani, cu posibilitati de prelungire. Drepturile salariale se negociaza anual, conform procedurilor de negociere prevazute de lege. Daca niciuna din parti nu denunta contractul cu 30 de zile inainte de expirarea perioadei pentru care a fost incheiat, valabilitatea acestuia se prelungeste pana la incheierea noului contract, dar nu mai mult de 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul de incadrare muncitor necalificat ]n constructii mihaela_982 mihaela_982 Mi-am înfiinţat o firmă de construcţii şi nu stiu ce salariul de încadrare este pentru un muncitor necalificat . Multumesc anticipat pentru răspunsuri (vezi toată discuția)
Salar minim pe economie oana aniela oana aniela Va rog sa mi spuneti daca s a modificat salariul minim pe economie, Multumesc (vezi toată discuția)
Care este salariul minim pe economie? 500 sau 540sau 570 sau media data de ins.nat.de statistica? cristibelean cristibelean Probleme care incep sa ne framante in urma discutiei cu organe de control de la ITM: salariul minim trebie sa fie cel stabilit de contractele de munca la nivel ... (vezi toată discuția)