avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident pe trecerea de pietoni - ce pot sa fac?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident pe trecerea de pietoni - ce pot sa fac?

Buna seara! Am o problema legata de un accident rutier.
In luna octombrie am fost accidentat pe trecerea de pietoni de un conducator auto in varsta de 86 de ani. M-am ales cu fractura de coloana cervicala cu deplasare, fractura de platou tibian cu deplasare, si alte catva mici probleme.
Am facut plangere , am primit instiintare ca s-a trimis dosarul in vederea obtinerii numarului unic.
Intre timp cel care m-a accidentat a luat legatura cu mine si doreste o intelegere.
Eu as vrea sa terminam cat mai repede cu tot , si din ce s-a discutat si prin alte subiecte din acest forum am inteles ca se poate face renuntarea la plangere la notar.Dar de ceva timp dansii tot amana o intrvedere pentru a stabilii modalitatea si pretentiile ce urmeaza a fi platite din cauza faptului ca dansii stiu ca impacarea se face numai la politie ,in fata celui care ancheteaza cazul, dupa ce se intoarce dosarul cu numar de inregistreare de la judecatorie.
As dorii sa stiu:
1) Avand in vedere ca cel care m-a lovit are 86 de ani ce ma sfatuiti in caz de proces?...ce pedeapsa poate sa primeasca?
2)Cat dureaza acordarea numarului unic de inregistrare? Este necesar si certificatul medico-legal pt acest lucru?
3)in ce fel se pot impaca partile in aceasta situatie?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:42, 13 Noiembrie 2008
Perntru incadrarea juridica a faptei trebuie cunoscut numarul de zile de ingrijiri medicale. Acestea sunt consemnate in certificatul medico-legal.
Exista posibilitatea ca Dvs. sa fiti vinovat de producerea accidentului chiar daca ati traversat pe marcaj. Incredibil dar adevarat.
Numai bine va doresc.
ing. Ioan Ciobanu
Multumesc pentru informatii.
Ma interesa daca stie cineva daca exista o legatura intre certificatul medico-legal si trimiterea dosarului inapoi la politie pt. continuarea cercetarilor...in special cat dureaza aceasta perioada in care se acorda numarul de inregistrare al dosarului...
Si stiu ca orice e posibil ...Dar in situatia mea nu cred ca o sa fie cazul...
Traversam Calea Grivitei pe trecerea de pietoni de la Podul Grant.Erau inca doua persoane in fata mea si cred ca mai era cineva si mai in spate.Am fost lovit pe sensul de mers dinspre Chibrit inspre Gara de Nord de un Cielo care circula pe banda de mijloc.Pe prima si a treia banda erau 5 autoturisme oprite complet. Masina care m-a lovit a venit printre masinile oprite si nici macar nu am avut timp sa reactionez...am vazut-o la vreo 5-7 m dupa care in nici o secunda a urmat impactul.
Am avut mare noroc si salvarea a venit instantaneu,la fel si politia care a intocmit proces verbal si mie si dansului si a identificat si martorii.
Dar orice este posibil...
Si totusi chiar nu stie nimeni in cat timp se acorda numarul unic de inregistrare si daca se poate in vreun fel sa se urgenteze procedura?

Nu cunosc zona, fiind din provincie. Din cele relatate de Dvs. Vina apartine in exclusivitate conducatorului autoturismului.
Numai bine va doresc.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu vatamare corporala ionela95 ionela95 In urma cu cateva zile am suferit un accident rutier pe trecerea de pietoni, nesemaforizata, dimineata, la prima ora,cand inca era intuneric. Pe banda I erau ... (vezi toată discuția)
Despagubire victima accident rutier Utilizator_23net Utilizator_23net Buna ziua, In data de 23 aprilie 2015 bunica mea a fost accidentata de un autoturism la intersectia dintre doua strazi secundare (nu este trecere de pietoni ... (vezi toată discuția)
Accident trecere pieton uzzi098 uzzi098 pe data de 15.04.2009 am accidentat pe trecerea de pieton o fata in varsta de31 de ani.ma deplasam pe banda a doua cu 50 km/h limita de viteza in oras la pe ... (vezi toată discuția)