avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE,ART.81 ALIN 8
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE,ART.81 ALIN 8

Buna ziua,
mi-am trimis demiasia prin posta ,cu, confirmare de primire,dar, angajatorul a refuzat s-o primeasca , ce este de facut ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 27 Februarie 2012
In aceasta situatia sesizati ITM-ul .. art.81 alin.2 C.mun. prevede ca, angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.

Nerespectarea prevederilor legale privind inregistrarea de catre angajator a demisiei este sanctionata cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie Srb Srb Mama mea a fost la directoare cu demisia pe motiv neplata salarii. Dar nu are o inregistrare si nu a vrut sa o primeasca. nu exista HR sau altceva de genul Ce ... (vezi toată discuția)
Servici carbunaru carbunaru buna ziua, as dori sa stiu daca angajatul isi prezinta cererea de demisie,fara a mai sta in preavizul de 20 de zile, iar angajatorul nu doreste sa accepte ... (vezi toată discuția)
Neacceptare demisie dodo2003 dodo2003 Buna ziua, Am lucrat ca sofer o sapatmana la o firma de transport si apoi mi-am dat demisia deoarece conditiile de lucru erau improprii. Am comunicat verbal ... (vezi toată discuția)