buna ziua, as dori sa stiu daca angajatul isi prezinta cererea de demisie,fara a mai sta in preavizul de 20 de zile, iar angajatorul nu doreste sa accepte cererea de demisie si ameninta ca ajung in judecata daca nu ma mai prezint la servici.
ce as putea face in acest caz!!!!!!
va rog ajutati-ma!!!!!
Dar nu vrea sa-mi accepte demisia,nu mi-o semneaza. si in plus daca plec prin 3 absente nemotivate, prin avocata sa imi poate aduce anumite acuze. stiti cum sunt oamenii de azi.
Demisia nu trebuie s-o accepte sau s-o aprobe , angajatorul are obligatia de a va inregistra demisia ...
Art.81 (2) C.mun.: Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
Nerespectarea prevederilor legale privind inregistrarea de catre angajator a demisiei constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei.
In acest sens, sesizati ITM-ul.
De asemenea, puteti trimite demisia dvs prin posta , prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.