avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie neinregistrata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie neinregistrata

Buna seara.
Am decis sa imi depun demisia la zi dar acestia nu vor sa o inregistreze asa ca urmeaza sa faca o cercetare disciplinara cum ca lipsesc nemotivat
Stiu ca ar trebui sa stau in preaviz dar circumstantele m-au determinat sa plec iar nerespectarea drepturilor mele au stat la baza.
Documentul care ar fii trebuit sa vina acasa referitor la convocare pentru desfacerea indisciplinara am primit-o deja , insa e datata cu 3 zile in viitor, desi eu inca nu am lipsit zilele stipulate din viitor.
Exista vreo modalitate sa scap de aceasta cercetare displinara avand in vedere refuzul inregistrarii demisiei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 5 Februarie 2014
1. Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului, nerespectarea acestei prevederi fiind sanctionata de lege cu amenda.
At.81 C.mun.
...
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
...

Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
...
n) nerespectarea prevederilor legale privind inregistrarea de catre angajator a demisiei, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
...

2. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
SE putea trimite demisia , prin posta recomandata cu confirmare de primire.

3. Convocarea la comisia de dsciplina se face astfel in cat salariatul sa aiba timp sa-si pregateasca apararea si sa poate ajunge la data stabilita.
De aceea, convocare are o data ulterioara celei comunicarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca Mihaela_ellla Mihaela_ellla Buna seara. Am si eu o intrebare legata de incetarea contractului individual de munca. Sunt angajata cu un contract individual de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Demisie,art.81 alin 8 Jeni Nedelcu Jeni Nedelcu Buna ziua, mi-am trimis demiasia prin posta ,cu, confirmare de primire,dar, angajatorul a refuzat s-o primeasca , ce este de facut ? multumesc (vezi toată discuția)
Neacceptare demisie dodo2003 dodo2003 Buna ziua, Am lucrat ca sofer o sapatmana la o firma de transport si apoi mi-am dat demisia deoarece conditiile de lucru erau improprii. Am comunicat verbal ... (vezi toată discuția)