Am si eu o intrebare legata de incetarea contractului individual de munca.
Sunt angajata cu un contract individual de munca pe perioada determinata de 1 an. Intrebarea este daca pot solicita incetarea acestui contract intr-o zi in care sunt in concediu de odihna. Va intreb acest lucru din urmatorul considerent: am depus cererea de demisie astazi (eu fiind in concediu de odihna) si mi s-a spus ca pot inregistra cererea de demisie cu prima zi in care ma voi intoarce la servici (nu mi se pare normal atata timp cat eu beneficiez de minim o zi de concediu pentru fiecare luna lucrata sa nu pot beneficia de aceste zile in perioada de preaviz). Astept raspunsul dumneavoastra.
Va puteti depune demisia in perioada in care sunteti in CO... in acest sens, angajatorul are obligatia de a o inregistra ... neinregistrarea acesteia constituie contraventie sanctionata cu amenda de catre ITM , conform art.260 lit. n C.mun.
Art.81 C.mun.
....
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
......
Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.....
n) nerespectarea prevederilor legale privind inregistrarea de catre angajator a demisiei, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
....
Cerere demisie
lovdreams
Buna ziua.De mai multi ani lucrez ca montator mobila.De o perioada ( aprox. 1 an ) imi iau salariile doar prin reclamatii ITM sau tribunal.Acum mi-am gasit alt ... (vezi toată discuția)
Neacceptare demisie
dodo2003
Buna ziua,
Am lucrat ca sofer o sapatmana la o firma de transport si apoi mi-am dat demisia deoarece conditiile de lucru erau improprii. Am comunicat verbal ... (vezi toată discuția)