avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract de munca

Buna seara.

Am si eu o intrebare legata de incetarea contractului individual de munca.
Sunt angajata cu un contract individual de munca pe perioada determinata de 1 an. Intrebarea este daca pot solicita incetarea acestui contract intr-o zi in care sunt in concediu de odihna. Va intreb acest lucru din urmatorul considerent: am depus cererea de demisie astazi (eu fiind in concediu de odihna) si mi s-a spus ca pot inregistra cererea de demisie cu prima zi in care ma voi intoarce la servici (nu mi se pare normal atata timp cat eu beneficiez de minim o zi de concediu pentru fiecare luna lucrata sa nu pot beneficia de aceste zile in perioada de preaviz). Astept raspunsul dumneavoastra.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:57, 28 Ianuarie 2013
Va puteti depune demisia in perioada in care sunteti in CO... in acest sens, angajatorul are obligatia de a o inregistra ... neinregistrarea acesteia constituie contraventie sanctionata cu amenda de catre ITM , conform art.260 lit. n C.mun.

Art.81 C.mun.
....
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
......

Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.....
n) nerespectarea prevederilor legale privind inregistrarea de catre angajator a demisiei, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
....
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie la zi fara preaviz negru74 negru74 Buna Am trimis prin fax demisia la zi la angajator ,insa am avut surpriza sa nu fie aceptata . Este legal acest fapt?:O:O (vezi toată discuția)
Cerere demisie lovdreams lovdreams Buna ziua.De mai multi ani lucrez ca montator mobila.De o perioada ( aprox. 1 an ) imi iau salariile doar prin reclamatii ITM sau tribunal.Acum mi-am gasit alt ... (vezi toată discuția)
Neacceptare demisie dodo2003 dodo2003 Buna ziua, Am lucrat ca sofer o sapatmana la o firma de transport si apoi mi-am dat demisia deoarece conditiile de lucru erau improprii. Am comunicat verbal ... (vezi toată discuția)