avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neacceptare demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neacceptare demisie

Buna ziua,

Am lucrat ca sofer o sapatmana la o firma de transport si apoi mi-am dat demisia deoarece conditiile de lucru erau improprii. Am comunicat verbal administratorului lipsa conditiilor dar nu mi-a acceptat demisia pe motov ca as fi produs niste pagube masii pe care am lucrat. Dupa o luna contractul meu este activ la ITM. Ce trebuie sa fac ca sa mi se inchida contractul ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:53, 21 Septembrie 2015
1. Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.

2. Art.81 C.mun.
...
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
....

3. Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
n) nerespectarea prevederilor legale privind inregistrarea de catre angajator a demisiei, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
(3) Contraventiilor prevazute la alin. (1) li se aplica dispozitiile legislatiei in vigoare.

4. Sesizati ITM-ul cu privire la refuzul angajatorului dvs de a va inregistra demisia.

5. In speta, mai depuneti inca o data demisia dvs fie la angajator ,fie o trimiteti prin posta recomandata cu confirmare de primire (scrisoare cu valoare declarata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie la zi fara preaviz negru74 negru74 Buna Am trimis prin fax demisia la zi la angajator ,insa am avut surpriza sa nu fie aceptata . Este legal acest fapt?:O:O (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca Mihaela_ellla Mihaela_ellla Buna seara. Am si eu o intrebare legata de incetarea contractului individual de munca. Sunt angajata cu un contract individual de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Am depus demisia pe 15 noiembrie, angajatorul nu vrea sa o accepte alexius86 alexius86 Buna ziua. Dupa cum am spus mai devreme, vreau sa demisionez de la locul de munca curent. Am depus deja demisia si am vorbit cu angajatorul, are demisia ... (vezi toată discuția)