Am lucrat ca sofer o sapatmana la o firma de transport si apoi mi-am dat demisia deoarece conditiile de lucru erau improprii. Am comunicat verbal administratorului lipsa conditiilor dar nu mi-a acceptat demisia pe motov ca as fi produs niste pagube masii pe care am lucrat. Dupa o luna contractul meu este activ la ITM. Ce trebuie sa fac ca sa mi se inchida contractul ?
1. Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.
2. Art.81 C.mun.
...
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
....
3. Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
n) nerespectarea prevederilor legale privind inregistrarea de catre angajator a demisiei, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
(3) Contraventiilor prevazute la alin. (1) li se aplica dispozitiile legislatiei in vigoare.
4. Sesizati ITM-ul cu privire la refuzul angajatorului dvs de a va inregistra demisia.
5. In speta, mai depuneti inca o data demisia dvs fie la angajator ,fie o trimiteti prin posta recomandata cu confirmare de primire (scrisoare cu valoare declarata).