avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Rate pentru persoane fizice, fara dobanda sau ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Rate pentru persoane fizice, fara dobanda sau comisioane

Buna ziua,

Va deranjez cu o intrebare, prostuta poate, insa nu am gasit informatii relevante pe alte forum-uri.

Doresc sa stiu daca eu, ca persoana juridica, pot vinde un produs cu 50% avans iar diferenta in 6 rate egale, fara nicio dobanda sau comision. Ca exemplu, o casuta din lemn cu o valoare de 6.000 lei, as dori sa o vand cu 3.000 lei avans si 6 rate egale a 500 lei. Ce tip de contract trebuie intocmit in acest caz, care insa sa produca si efecte juridice in cazul nerespectarii acestuia?

Va multumesc anticipat pentru indrumari!
Cel mai recent răspuns: Manone_BM , utilizator 17:59, 27 Februarie 2012
daca vindeti casa este logic ca actul este de vanzare cumparare.
puteti sa vindeti in ce conditii doriti.
Multumesc pentru raspuns insa casuta de lemn se vinde ca si un simplu produs, fara a avea legatura cu teren, intabulare, etc. Pentru a nu creea confuzii, luam ca exemplu un dulap, produs de firma noastra si vandut in conditiile mentionate mai sus. Este suficient un contract incheiat intre noi (SRL) si beneficiar (persoana fizica)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polite paid in franciza nitmar nitmar Am o agentie imobiliara si ma intereseaza incheierea unui contract de colaborare cu o societate de brokeraj pt asigurari PAID de locuinte pentru clientii ... (vezi toată discuția)
Sunt sanse de recuperare comision administrare bcr? maraz maraz Din 2009 am luat un credit de nevoi pers.in valoare de 20500 lei.Este normal si legal sa platesc lunar comision de administrare de 71,58 lei?Am o rata fixa de ... (vezi toată discuția)
Cum cumpar de la un crescator? ancalacusta ancalacusta Cum poate achizitiona o firma un produs, lana, de exemplu, de la un crescator de oi pentru a fi totul perfect legal? Ma intereseaza daca acest crescator ... (vezi toată discuția)