avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Sunt sanse de recuperare comision administrare BCR?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Sunt sanse de recuperare comision administrare BCR?

Din 2009 am luat un credit de nevoi pers.in valoare de 20500 lei.Este normal si legal sa platesc lunar comision de administrare de 71,58 lei?Am o rata fixa de 443lei ,pana in 2017.Am vrut sa achit si nu mi s-a parut in regula sa platesc atat cat era soldul la respectiva data,chiar nu exista nici un avantaj daca rambursez suma cu 3 ani inainte???Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Stefan021 , utilizator 22:03, 13 Octombrie 2014
NU.
In acea suma, cred ca mai intra si altceva, nu numai comisionul de administrare. Nu puteti cere restituirea comisionului de administrare cont, pentru ca acesta este un comision folosit de toate bancile, la toate conturile si, acceptat de BN.
Daca platiti in avans, ati putea avea un avantaj numai daca dobinda a fost descrescatoare. Nu mai platiti dobinda pentru urmatorii ani. In nici un caz nu veti mai plati comision pentru un cont inchis (ma tem ca faceti o confuzie aici).
Daca insa dobinda a fost egala in fiecare luna, va trebui sa platiti diferenta la dobinda cuvenita si neincasata de Banca.
Ultima modificare: Duminică, 12 Octombrie 2014
ContSters287867, utilizator
Cred ca faceti confuzie intre comisionul de administrare si cel de risc perceput de catre banci! Comisionul de administrare este legal, pe cand comisionul de risc reprezinta o clauza abuziva, si, in anumite conditii poate fi solicitat a fi restituit urmare a declararii de catre instanta drept clauza abuziva respectivul comision de risc!
@ana1953

Raspunsul meu este DA! Comisionul de administrarea creditului este abuziv in cazul in care nu a fost negotiat cu consumatorul, si in cazul in care banca nu a specificat cu exactitate de ce se percepe un astfel de comision.

Va rog cititi-va o parte din opinia completul de judecata:

”Instanta nu a putut retine sustinerea paratei conform careia acest comision de administrarea creditului este pretul platit de imprumutati pentru folosirea creditului, dobanda avand acest caracter. Prin urmare instanta a considerat ca si aceasta clauza contractuala privitoare la comisionul de administrare este abuziva si intra sub incidenta Leii nr.193/2000. In cazul de fata parata nu a indicat si nu a facut dovada unei contraprestatii sau unui cost caruia sa ii corespunda aceasta plata”

(parata = banca)

”Pentru aceste motive in numele legii decide ...............Respinge recursul formulat de recurenta - Banca X- impotriva sentinta civila cu nr Y pronuntata de Judecatoria Z .... ca nefondat. Irevocabila. Pronuntata in sedinta publica azi, xx.xx.2014”

Instanta care a emis aceasta hotarara este Tribunalul Mun. Bucuresti.
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2014
Stefan021, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit volksbank titima titima In august 2008 am contractat la Volksbank un credit in valoare de 49000 CHF (adica 30000 euro la paritatea din data contractarii creditului). Pana in ian 2013 ... (vezi toată discuția)
Identificare clauza abuziva in contract de credit leona777 leona777 buna ziua, as vrea sa stiu ce sanse am sa castig un proces daca dau in judecata banca ptr un comision de risc de 30 euro/luna. S-au mai castigat astfel de ... (vezi toată discuția)
Comision de risc Ecaterina-Elisabeta Ecaterina-Elisabeta Buna ziua, Am un credit de nevoi personale cu ipoteca din 2008.Mi se percepe un comision de risc 0.26% aplicat la soldul creditului,platibili lunar in zilele ... (vezi toată discuția)