avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Urgent - Poprire salar
Discuție deschisă în Executare silită

Urgent - Poprire salar

Buna ziua,

A venit la servici o poprire pe salar, initiata de un executor bancar, prin care i se cere angajatorului sa-mi opreasca 1/3 din venit.

Poprirea este "sustinuta" de o Incheiere Irevocabila data in Camera de Consiliu anul trecut (cand nu eram angajat), Incheiere care valideaza titlul executoriu al Contractului de Credit INITIAL (de fapt acel credit a fost platit, dat pe aceiasi linie de credit au mai fost ridicati bani, altii, nu cei pentru care s-a cerut Investirea Contractului cu titlu executoriu)

Sunt cateva probleme, si va rog daca se poate sa ma lamuriti:
1. Nu au fost depuse in Instanta platile facute de mine la acel credit, nici ultima plata efectuata
2. In momentul in care s-a cerut executarea Contractului, datoria era deja prescrisa.
3. La actiunea de anul trecut Executorul, ca Petent a chemat doar pe CREDITOR (adica angajatorul lui), eu ca DEBITOR nefiind mentionat deloc (cauza din care nici nu am putut gasi dosarul pe portal.just.ro)
4. Se poate popri un salariu fara o Hotarare Judecatoreasca care sa priveasca exact acel Angajator ? (adica ajunge o Incheiere ca cea de mai sus?)
5. La cererea instituirii unei Popriri se poate cere o suma de bani (fara a fi justificata, dupa cum am aratat mai sus nu se arata cat am platit deja) si sa mai fie adaugata o sintagma de genul "plus cheltuieli de executare, care vor fi comunicate DUPA achitarea debitului", [...], "daca nu ne rezervam dreptul sa ne adresam Instantei pentru VALIDARE, si ne vom indrepta impotriva firmei D-vs." ?
6. Taxa de timbru pentru o Incheiere de acest fel (validarea unui titlu executor de poprire) este de doar 10RON?
7. Pot cere angajatorului, in scris, sa nu dea curs Cererii de Poprire pana nu exista o Hotarare Judecatoreasca Definitiva si Irevocabila, si pana nu se judeca Contestatia la Executare pe care o voi depune zilele acestea (abia azi am vazut textul popririi de anul trecut si cererea de anul acesta ptr angajatorul de acum, altfel inca nu am fost anuntat oficial de nici una dintre acestea, desi am cerut firmei de credite in repetate randuri) care sa faca referire si la codul muncii?

Multumesc
Formulati contestatie la executare aratand in cuprisul acesteia tot ceea ce ati relatat. Depuneti si documente doveditoare ca ati efectuat plati.

"plus cheltuieli de executare, care vor fi comunicate DUPA achitarea debitului",
- aici, eu personal, nu sunt de acord. In cuprinsul adresei de instituire a masurii de executare silita prin poprire executorul judecatoresc trebuie sa se precizeze in mod clar debitul restant, si cheltuielile de executare.

Nu este necesara o hotarare definitiva si irevocabila, contractele de credit sunt titluri executori - legea nr. 58 din 1998 privind activitatea bancara. De asemenea, OUG 99/2006 la art 120 prevede ca contractele de credit, inclusiv contractele de garantie reala sau personala, incheiate de o institutie de credit constituie titluri executorii.




Si o precizare, poate ca nu am fost destul de clar cand am pus intrebarea: la o "Incuviintare executare silita" pot fi ca parti doar Creditorul ( IFN SA) si Petentul (Corpul executorilor IFN ai IFN), FARA Parat, adica fara mine ? (doar partile mentionate mai sus sunt parti in dosar ....)
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
Domnule,
incuviintarea executarii silite se judeca in procedura necontencioasa, nu aveati de ce sa fiti citat, ptr ca oricum nu va puteati formula aparari.
Calea pe care o aveti este contestatia la executare.
Daca aveti linie de credit/card de credit si platiti odata, dar apoi accesati din nou banii din credit, nu inseamna ca nu aveti nimic de plata si nici ca v-ati platit creditul.

Legea 58/1998 este abrogata, legea bancara este OUG 99/2006.

Ptr cheltuielile de executare se va emite un pv consemnare cheltuieli de executare ce va constitui titlu executoriu ptr acele sume.

Nu puteti cere nimic angajatorului, daca nu se conformeaza adresei de poprire risca validarea popririi.Daca promovati contestatie in mod abuziv, fara sa aveti vreun motiv real, puteti fi amendat de Instanta.
sa inteleg ca in Romania se poate judeca ceva fara a fi chemat cineva in acea cauza in judecata.

Multumesc, doar ca am vazut ca in practica este chemat si debitorul, desi acesta, asa cum spuneti nu are cai de aparare, doar ca trebuie sa fie informat conf art 453 alin 2 CPC .

Plus, conform aceluiasi articol, trebuia judecat pe Fond, sechestrul asigurator fiind judecat in CC, Daca e o actiune pe fond. Daca ma insel, va rog sa ma lamuriti.

P.S. nici eu nu spun ca pana la prescriere nu aveam de platit linia de creditare, doar ca una este suma initiala, platita, la care se cere executarea, si altul e contractul liniei de credit de pe card ....
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2012
ContSters213694, utilizator
Sechestrul bunurilor mobile ca si orice alt act de executare se face in baza dispozitiilor Codului de procedura civila in materia executarii silite. Nu se face nicio cerere in instanta.

Aveti calea contestatiei la executare, in termen de 15 zile de la comunicarea actului de executare si/sau a smatiei de executare.

Prescriptia poate fi intrerupta/suspendata, ea nu curge lin ca apele Doftanei. :)

Succes1

Alte discuții în legătură

Firma recuperari creante. este legal ? adriana_25 adriana_25 In urma neplatii unor rate la o banca, o firma recuperari creante COFIDIS IFN S.A., ne-a solicitat noua, care suntem tert poprit in acest caz, sa oprim o ... (vezi toată discuția)
Comunicare poprire bej - nu exista decizie/dosar la judecatorie Notsure Notsure Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca cineva primeste o notificare de poprire de la BEJ, pentru un credit facut in anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Poprire - consemnarea sumelor conditionata de incuviintarea executarii silite catalin2011 catalin2011 1. Intr-o speta de executare silita prin poprire (titlu executoriu impotriva Statului Roman prin MF) , tertul poprit (BNR) refuza consemnarea sumelor ... (vezi toată discuția)