avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Urgent - Poprire salar
Discuție deschisă în Executare silită

Urgent - Poprire salar

Buna ziua,

A venit la servici o poprire pe salar, initiata de un executor bancar, prin care i se cere angajatorului sa-mi opreasca 1/3 din venit.

Poprirea este "sustinuta" de o Incheiere Irevocabila data in Camera de Consiliu anul trecut (cand nu eram angajat), Incheiere care valideaza titlul executoriu al Contractului de Credit INITIAL (de fapt acel credit a fost platit, dat pe aceiasi linie de credit au mai fost ridicati bani, altii, nu cei pentru care s-a cerut Investirea Contractului cu titlu executoriu)

Sunt cateva probleme, si va rog daca se poate sa ma lamuriti:
1. Nu au fost depuse in Instanta platile facute de mine la acel credit, nici ultima plata efectuata
2. In momentul in care s-a cerut executarea Contractului, datoria era deja prescrisa.
3. La actiunea de anul trecut Executorul, ca Petent a chemat doar pe CREDITOR (adica angajatorul lui), eu ca DEBITOR nefiind mentionat deloc (cauza din care nici nu am putut gasi dosarul pe portal.just.ro)
4. Se poate popri un salariu fara o Hotarare Judecatoreasca care sa priveasca exact acel Angajator ? (adica ajunge o Incheiere ca cea de mai sus?)
5. La cererea instituirii unei Popriri se poate cere o suma de bani (fara a fi justificata, dupa cum am aratat mai sus nu se arata cat am platit deja) si sa mai fie adaugata o sintagma de genul "plus cheltuieli de executare, care vor fi comunicate DUPA achitarea debitului", [...], "daca nu ne rezervam dreptul sa ne adresam Instantei pentru VALIDARE, si ne vom indrepta impotriva firmei D-vs." ?
6. Taxa de timbru pentru o Incheiere de acest fel (validarea unui titlu executor de poprire) este de doar 10RON?
7. Pot cere angajatorului, in scris, sa nu dea curs Cererii de Poprire pana nu exista o Hotarare Judecatoreasca Definitiva si Irevocabila, si pana nu se judeca Contestatia la Executare pe care o voi depune zilele acestea (abia azi am vazut textul popririi de anul trecut si cererea de anul acesta ptr angajatorul de acum, altfel inca nu am fost anuntat oficial de nici una dintre acestea, desi am cerut firmei de credite in repetate randuri) care sa faca referire si la codul muncii?

Multumesc
(se pare ca nu prea merge serverul de la avocatnet.ro :( )

oricum, intrebari:

1. am fost la Judecatoria Deva, unde s-a dat Incheierea in Camera de Consiliu pentru investirea Titlului Executoriu, in urma caruia mi s-a impus (mai corect: cerut impunerea ...) Poprirea pe salar. NU mi-au dat voie de la Registratura, de la Grefierul care se ocupa de Popriri (art 321 CPC si urmatoaarele) sa imi vad dosarul al carui obiect sunt, spunandumi-se sa fac Contestatie [...] , dar eu ma intreb la ce sa fi facut Contestatie daca nu pot vedea Dosarul al carui obiect sunt ?!

2. daca Legea 287/2011, publicata in Monitorul Oficial in 16 dec 2011, a intrat in vigoare in 15 ian 2012, nu e , conf art 7 al acestei legi, o fapta penala emiterea ca EXECUTOR BANCAR a unei somatii de plata/ executari in data de 23.02.2012 ?! (adica Executorul nu va raspunde PENAL?)

3. nu stiu cum functioneaza CEDO, dar daca se incalca Legile unei tari de judecatorii acelei tari/ organe (functionari publici, etc - executorul judecatoresc fiind asimilat Functionarului Public ...), poate sa "intoarca" o Hot de Instanta? (bineinteles dupa Contestatie: fond, apel, recurs, apoi Validarea Popririi, fond, apel, recurs, apoi Curteaa de Apel ... :) )

4. ma reintorc cu intrebarea initiala: cum se poate "judeca" o poprire EXECUTORIE in camera de Consiliu, fara plata unei cautiuni de 10%, fara TOATE partile (motiv ptr care eu nu mi-am putut vedea dosarul, alt viciu de procedura/ carenta a Legii ...)?

Multumesc

ps se iau in considerare sentintele penale care au legatura cu cauzele din Dreptul civil ?

Multumesc inca o data

pps bani pe care nu ii voi plati Creditorului nu ii voi folosi eu, ci ii voi dona, doar ca nu mi se pare moral si legal sa platesc in urma unor subterfugii si ilegalitati, poate ca voi cheltui mai mult cu procesele, doar ca am incercat sa iau legatura cu aceste persoane si mi s-au pus in fata aacte ILEGITIME. atunci ce sa fac, sa nu respect nici eu Legea ? prefer sa plateasca fiecare in masura pretentiilor si faptelor lor, cel putin asa e ideal, plus ca nu eu am inventat Legile juridice/ financiare, nici cutumele, doar ma folosesc de ele ca prostul ... (sper sa raspunda cineva)
precizare:

1. cum poate fi o Poprire impusa daca, ar trebui judecata in FOND (453 CPC, sau 454), fara toate partile (Creditor, logic, Debitor, logic, altfel nu ar avea Creditorul ce cere, SI Tert - daca sunt alte venituri, plus ca sunt venituri salariale, deci ar trebui respectat si Codul Muncii, ma gandesc)

2. cum se poate valida in Camera de Consiliu un Titlu Executor din 2007, daaca data investirii, validarii sau ce o fi e dupa patru ani, timp in care Creditorul nu a facut nimic, adica iulie 2011?

3. cum o firma de recuperare se substituie (vezi legeea de mai sus si procedurile internationale) Statului, adica Puterii Judecatoresti, instituindu-si singura procedurile si stabilirile de taxe ? (am vazut rezolutii in care IFN Services a renuntat la Cheltuieli de Judecata, spunand Instantei ca le va stabili ea , si INSTANTA A APROBAT sa renunte la functia ei)

4. ptr domnul Jocandi: 15 zile de la luarea la cunostiinta (oficial nu am luat la cunostiinta, doar ca in Contestatie am afirmat ca am CITIT, aceasta fiind, legal, luarea mea la cunostiinta), dar nu mai tarziu de prima executare (textul suna putin altfel, dar cam asta e ideea) - oricum, daca nu am voie sa vad dosarul , repet, la ce fac contestatie? , la ce imi trece prin cap? imi trece prin cap de exemplu sa pun in vederee Angajatorului sa isi VAlideze Poprirea, inainte sa imi opreasca din salar; aceasta dupa de se judeca, in TOATE fazele, Contestatia, aceasta fiind judecata DUPA ce se va judeca infractiunea comisa (si un accident mortal se poate comite fara intentie) de Executorul Bancar, el fiind cel care a cerut poprirea => la 80 de ani voi avea bani de donat :D

oricum, multumesc pentru sfat, altfel nu as fi mers la Deva (plus ca voi ataca si poprirea la Angajator, la sediul Angajatorului, aadica Timisoara - ca sa fim lamuriti, nu titlul executor, ci doar Poprirea pe salar :D)

(rog moderatorii ori sa raspunda, ori sa imi stearga mesajele, ori sa inchida topicul. - daca nu raspunde nimeni, nu are sens, decat ca vor vedea si altii ca pentru 2 salarii voi ataca sistemul tampit bancar din romania, si repet, nu banii sun t problema, ci Legea , respectarea ei, in Romania)
Astazi am gasit, culmea, Dosarul de fond pe care ar fi trebuit bazata Hotararea in Camera de Consiliu. Intrebare:

Daca actiunea pe fond, pentru instituirea Executarii Silite este RESPINSA, este legal sa se foloseasca Executorul Bancar de Incheierea din Camera de Consiliu, stiind ca Actiunea din fond e Respinsa ? (bine, cred ca e intrebare retorica ...) Si nu e caz penal sa se foloseasca de Inscrisuri Invalide pentru a obtine foloase necuvenite ?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2012
ContSters213694, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma recuperari creante. este legal ? adriana_25 adriana_25 In urma neplatii unor rate la o banca, o firma recuperari creante COFIDIS IFN S.A., ne-a solicitat noua, care suntem tert poprit in acest caz, sa oprim o ... (vezi toată discuția)
Comunicare poprire bej - nu exista decizie/dosar la judecatorie Notsure Notsure Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca cineva primeste o notificare de poprire de la BEJ, pentru un credit facut in anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Poprire - consemnarea sumelor conditionata de incuviintarea executarii silite catalin2011 catalin2011 1. Intr-o speta de executare silita prin poprire (titlu executoriu impotriva Statului Roman prin MF) , tertul poprit (BNR) refuza consemnarea sumelor ... (vezi toată discuția)