avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art 320 ind 1 CPP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art 320 ind 1 CPP

Buna seara. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns...In conditiile in care inculpatul recunoaste savarsirea faptelor in timpul urmaririi penale, existand declaratia lui in acest sens, dar nu se prezinta niciodata in faza de judecata, se poate invoca retinerea lui 320 ind 1 CPP??? va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:51, 27 Februarie 2012
art.320 ind.1 priveste recunoasterea faptei, in fata instantei, asa cum este descrisa prin rechizitoriu. Ca atare, pentru a beneficia de reducerea pedepsei in baza acestui articol, recunoasterea trebuie facuta obligatoriu, in fata instantei.
pai daca nu se prezinta macar la prima instanta nu va putea beneficia.
procurorul va trece in rechizitoriu faptul ca invinuitul a recunoscut si a colaborat insa daca la instanta nu se prezinta ar putea chiar sa se agraveze situatia.
Da, daca va fi judecat in lipsa risca foarte mult sa fie condamnat la o pedeapsa cu executare.

Pentru a se aplica art 320 ind 1 C.pr. pen. legea cere sa fie prezent persoanal sau sa dea o declaratie in acest sens la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 320 indice 1 c.pr.pen. declaratia persoanei acuzate CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Stie cineva daca exista situatii in care anterior momentului de a se aplica art. 320 ind. 1 C.pr. pen., instanta considera ca persoana a fost audiata fara sa ... (vezi toată discuția)
Aplicare art 320 ind 1 cod proc penala ralucagogiltan ralucagogiltan ce concluzii poate sa puna partea vatamata constituita parte civila in situatia in care inculpatul, desi in cursul urmaririi penale nu a recunoscut faptele, ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea in totalitate a faptelor din rechizitoriu art. 320 indice 1 c.pr.pen. CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In art 320 ind. 1 alin 2 C.pr.pen. se prevede ca nu se admit decat inscrisuri in circumstantiere. Daca se depun insa inscrisuri care combat faptele descrise ... (vezi toată discuția)