avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... trecere casa pe alt nume
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

trecere casa pe alt nume

bunica mea este unic proprietar a unei case la tara.ea a fost casatorita de 2 ori si are 2 fete cu primul sot. cu al doilea sot are un baiat, tatal meu. ambii soti sunt decedati. as dori sa stiu cum sa procedez ca sa imi treaca pe numele meu casa fara a avea probleme cu copii ei?Precizez ca sunt minora, am 17 ani.care este cea mai simpla varianta si de asemenea incontestabila?multumesc
Varianta incontestabila cum spuneti dvs nu exista!Orice act care ati putea sa l intocmiti in principiu poate fi atacat. Donatia este supusa reductiunii liberalitatilor excesive la dezbaterea succesiunii dupa bunica dvs pentru rezerva succesorala a copiilor dansei, la fel si un testament. Vanzarea cumpararea cu procuratori de fonduri in cazul dvs pt ca sunteti inca minora poate fi atacabila daca pretul nu este real si nu a fost platit. In toate actele pe care le ati putea incheia exista riscuri.
multumesc frumos pentru raspunsul anterior.dar in cazul in care ar incheia un contract de vanzare cumparare cu sora mea, care este majora si salariata?cred ca nu ar mai intra in discutie procuratorii de fonduri.imi puteti da niste detalii referitoare la documentatii necesara incheierii unui astfel de act?bunica mea nu doreste sa lase casa copiilor, ci nepoatelor, in speta noi doua.cum ar trebui sa procedam?va multumesc.
Atat timp cat vanzarea cumpararea nu este simulata, adica s a platit pretul si acesta este serios , sora dvs poate sa incheie un contract de vanzare cumparare. Pentru aceasta va trebuie actele de proprietate ale bunicii pe bunul imobil, cadastru, intabulare, certificat fiscal pentru imobil, daca este apartament adeverinta de la asociatia de proprietari cu cheltuielile platite la zi, ultima factura de electrica platita, cartile de identitate. Va puteti adresa oricarui notar public, daca aveti aceste acte.
mulrumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepuirle minorului pot fi atacate? luciffere luciffere Daca pe numele copilului meu se face un act de vanzare/cumparare a unui imobil, copilul intrand in posesia bunului imobil, bancile pota ataca actul de ... (vezi toată discuția)
Testament sau act vanzare-cumparare Aleex123 Aleex123 Buna Seara, am o mica nelamurire, In seara aceasta bunica sotiei mele, mi-a spus ca doreste sa lase mosterine casa de la tara si pamantul, sotiei mele, Cum ... (vezi toată discuția)
Sora mamei mele nu are copii, iar din partea soțului are nepoți de la frații lui. ea vrea să-mi doneze cu uzufruct o casă, poate fi atacată donația de ceilalți nepoți? grigorescumarga grigorescumarga Buna seara,sora mamei (matusa mea) nu are copii iar din partea sotului are nepoti de la fratii acestuia,vrea sa-mi vanda o casa la tara cu contract de vanzare ... (vezi toată discuția)