avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

as dori sa stiu daca,fiica mea de 21 ani lucreaza chiar fara contract de munca eu mai platesc pensie alimentara?daca demonstrez in instanta ca lucreaza si de cand lucreaza mai platesc? si voi primi retroactiv pensia pe care am platit-o de la data cand lucreaza,daca se ia hotararea sa nu mai platesc?daca in luna februarie mi se mai naste un copil cata pensie alimentara voi mai plati?si cand va termina facultatea cu se va sista plata pensiei alimentare?
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 01:03, 13 Noiembrie 2008
Va trebui sa faceti o actiune pentru sistarea pensiei de intretinere motivind ca fica nu se mai gaseste in stare de nevoie intrucit realizeaza venituri chiar daca este in continuarea studiilor, altfel datorati pensie pina la impinirea virstei de 26 de ani. Nu puteti reclama suma platita drept pensie spre a va fi restituita deoarece nu presupune o plata nedatorata. Daca survine un alt copil la stabilirea cuantumului pensiei datorata ficei se va tine seama si de acest lucru, suma maxima pentru ambii fiind e 1/3 din veniturile dv. La terminerea studiilor universitare trebuie sa faceti a cerere de sistare a pensiei pentru ca o asemenea sistare nu opereaza automat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara platita in avans cristilaur cristilaur In urma cu aproximativ patru ani i-am platit fostei sotii pensia alimentara pentru fica noastra in avans prin noatar calculata la salariul minim pe economie de ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara SamTea SamTea buna ziua! fiica mea in varsta de 21 de ani, studenta la zi anul 2, nu beneficiaza de pensie alimentara din partea tatalui sau deoarece acesta nu considera ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara!!! aly78 aly78 As dorii sa stiu conditiile in care sunt obligat de a plati pensie alimentara ficei mele in varsta de 21 de ani,tinand cont ca mi_a fost incredintata in ... (vezi toată discuția)